Hogy tudom átírni a közműveket a saját tulajdonú ingatlanomon, ha a jelenlegi lakáshasználó a szerződő és nem akarja, hogy lekerüljön a nevéről az összes közmű?
Vagy nem fogalmaztam jól vagy én nem értem. Van egy lakásom ami 100%-os tulajdonom. Ebben lakom én is és a családtagom is, aki szerette volna a nevére venni a közműveket. Ezt megengedtem neki és beküldtünk a közmű szolgáltatóknak egy dokumentumot, miszerint ő az én lakásomban ingyen lakhat és megengedem neki, hogy ő legyen a szerződő a közművekre. A díjakat viszont én fizetem most is utalással a saját bankszámlámról, hiába az ő nevén vannak.
Most viszont szeretném a nevemre írni a villanyt, vizet és a gázt. Írtam is a szolgáltatóknak erre mindegyik küldött egy dokumentumot amit nekem is és a jelenlegi szerződőnek is alá kell írnia. A probléma itt kezdődik, ugyanis nem hajlandó aláírni a papírt, mert fél hogy kirakom a lakásomból és nem érti meg hogy e nélkül is kirakhattam volna bármikor, ha ilyen szándékom lenne.
Tehát én, mint tulajdonos, hogy tudom a saját lakásom közműveit átírni a jelenlegi szívességi lakáshasználó nevéről aki a családtagom úgy, hogy ő nem akarja ezt és továbbra is a nevén akarja tudni a közműveket (habár én fizetek)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!