Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Huszas éveik elején járó...

Huszas éveik elején járó fiatalok, ti nem aggódtok, hogyan fogjátok elkezdeni az önálló életet a jelenlegi ingatlan árak mellett?

Figyelt kérdés
Gondolkodtatok már rajta, hogyan fogjátok elkezdeni akár egyedül, akár a párotokkal az önálló életet? Sajnos a jelenlegi ingatlanárak mellett esélytelennek érzem a házhoz/lakáshoz való jutást. Párom és én is diplomás értelmiségi, de sajnos közalkalmazottként borzasztó kevés a fizetés. :( Azt tapasztaljuk, hogy az árak sokkal nagyobb mértékben mennek felfelé, mint a fizetésünk. CSOK-os hitelt nem szeretnénk felvenni, bármikor jöhet egy gazdasági válság, kormányváltás, magánéleti rizikó, betegség, munkanélküliség, és a CSOK hitelnek elég sok megkötése van...Jelenleg mindkettőnk a saját családjával él még, mert csak így tudunk spórolni, de hosszú távon nyilván ez sem megoldás, mi is szeretnénk önállósodni, szülőkről leválni. Valahogy nem érzem, hogy ebben az országban ez támogatva lenne. Így, hogy még itthon élünk, viszonylag sokat tudunk spórolni, viszont korábban fele annyi idő elég lett volna a spórolást tekintve ingatlanvásárláshoz, mint napjainkban. Úgy számoltuk, hogy kb. szűk 5 év alatt meglett volna a kinézett ingatlan, ehhez most 10 évig kell itthon laknunk még. Ami azért is rossz, mert az önálló életkezdés későbbre tolódik, ezzel együtt a családalapítás is. Nem tudom, meddig marad ez a helyzet, de mi már külföldben is gondolkodunk. Szerintem a kormány sokkal többet árt ezzel a CSOK-kal, mint használ. Lényegében a jövő generációját kényszeríti ezzel külföldre...

2019. dec. 7. 13:43
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
0%

"kitaposod a saját beled meg képzed magad orrba szájba alvás és szabadidő rovására."

Ja persze, aztán meghalsz 50 éves korodban, megéri nagyon...

Arany középút, nincs értelme a belem kitaposni. Kényelmes irodai munkával nekem a 400-500 ezer az bőven elég heti 40 órával. Mellette jut időm családra, sportolni stb szóval "élni".

Lakást meg nem 5 év alatt veszünk. Ha így lehetne, akkor 20-25 év alatt 4-5 lakást vennék. Kiadom őket és dolgozni se kell már. Hát hogyne. Persze biztos van akik ezt meg bírják tenni de azok nem is itt sírnak.

2019. dec. 8. 15:33
 22/32 anonim ***** válasza:
18%

21-es hagyjad már ezt a meghalsz 50 évesen,istenem ez a baj,hogy ezt vonzátok be.

Bill Gates,Elon Musk,Schwarzenegger,Warren Buffet,ezek a nevek mondanak valamit?

Köszönik szépen élnek egészségben,kiegyensúlyozottan.

Mondjuk egészségesen kellene,táplálkozni,vitaminokat szedni rendesen,folyadék bevitel.

Ezért halnak meg sokan nem a sok munkától.

Mert akkor akiket felsoroltam egyik se élne.

Elon Musk,Donald Trump heti 80+ órákat dolgozik.

2019. dec. 8. 15:50
 23/32 anonim ***** válasza:

És milyen családi életed lesz heti 80 óra mellett?

Te egyébként milliárdos vagy már? Vagy csak majmolod ezeket a híres embereket, de ugyanolyan senki vagy mint én?

2019. dec. 8. 18:22
 24/32 anonim ***** válasza:

23.

Nekik milyen családi életük van?

Amùgy magadból indulj ki én nem vagyok senki ha már itt tartunk.

De látom kiragadtad a lényeget neked se ártana ezeket az embereket tanulmányozni,minden sikeres ember ezt teszi lehet inkább rájuk hallgatok mint az átlagra.

2019. dec. 9. 19:11
 25/32 anonim ***** válasza:

Oké, majmold őket. Nem hiszem hogy valaha is a nyomukba érnél, de ha téged ez tesz boldoggá.

Nekem bőven elég a heti 40 óra munka, sőt, jobb lenne kevesebb.

2019. dec. 9. 21:26
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Engem nagyon fog a gyakori népe utálni, de... Nekem vettek lakást, sőt, telket is.

Nagypapám 8 éves koromban meghalt, hagyott ránk 3-4 millió forintot. Plusz édesanyám volt olyan előrelátó, hogy néha hozzátett egy picit.

A 2010-es évek elején iszonyú módon süllyedtek az ingatlanárak, akkor vett édesanyám az örökölt pénzből egy felújítandó lakást. Azóta is lenne mit rajta csinálni, de nagyon sok minden meg lett rajta csinálva: rokonok laktak ott fél évig (ingyen), a legfontosabb dolgokat megcsinálták... Most ötszörösét éri...

A telek meg egy naggggyon hosszú történet, röviden annyi, hogy dédim meghalt, valahogy kitisztáztuk a telket, pénzre szoruló távoli rokonok meg kb harmadáron adták el nekünk a szomszédos telket.

Szóval én nagyon hálás vagyok az összes (a legtöbb) felmenőmnek, mert ehhez egymástól függetlenül nagyon sok ember munkája/áldozata kellett......

Mert egyébként fiatalként kb fogalmam sem lenne, hogy kezdjek majd önálló életet. A pályakezdők sehol sem keresettek, a fizetésük kb csak az albérletre elég.

20F

2019. dec. 10. 17:33
 27/32 anonim ***** válasza:

Ezért szerintem nem utálunk, max irigylünk.

Teljesen egyértelmű, hogy ahol lehet, ezt megteszi az ember a gyerekéért.

A gond ott kezdődik, hogy nem teheti meg mindenki, így egyeseknek gürizniük kell elég durván, és még úgy sem jön össze.

Igazságtalan az élet, ez van.

2019. dec. 10. 18:03
 28/32 anonim ***** válasza:

#26 nincs ezzel semmi gond, sokunknak segítettek a szülei. Ez így van rendjén.

Persze itt a GYIKen az a menő manó aki semmiből lett milliomos. De az ő gyerekei viszont már ugyanolyan apuci pici fia/lánya lesznek mint amilyennek téged vagy engem gondolnak mert segítettek lakást szerezni.

2019. dec. 10. 18:42
 29/32 anonim ***** válasza:
53%

"Ezért szerintem nem utálunk, max irigylünk."

Mert 8 éves korában elhunyt a nagypapája? Ezt te irigyled?

2019. dec. 10. 23:25
 30/32 anonim ***** válasza:

Bőven vannak az életemnek nehéz részei is, de nem ez volt a kérdés témája.

Egyébként egyáltalán nem vagyunk gazdagok, csak édesanyámék jókor használták fel a pénzt, jó helyen. Ma ingatlanvásárlás szempontjából sokat nem érne az a 4-5 millió Pesten... (nem tudom pontosan mennyit gyűjtött össze a papám anno).

2019. dec. 11. 08:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!