Huszas éveik elején járó fiatalok, ti nem aggódtok, hogyan fogjátok elkezdeni az önálló életet a jelenlegi ingatlan árak mellett?
"kitaposod a saját beled meg képzed magad orrba szájba alvás és szabadidő rovására."
Ja persze, aztán meghalsz 50 éves korodban, megéri nagyon...
Arany középút, nincs értelme a belem kitaposni. Kényelmes irodai munkával nekem a 400-500 ezer az bőven elég heti 40 órával. Mellette jut időm családra, sportolni stb szóval "élni".
Lakást meg nem 5 év alatt veszünk. Ha így lehetne, akkor 20-25 év alatt 4-5 lakást vennék. Kiadom őket és dolgozni se kell már. Hát hogyne. Persze biztos van akik ezt meg bírják tenni de azok nem is itt sírnak.
21-es hagyjad már ezt a meghalsz 50 évesen,istenem ez a baj,hogy ezt vonzátok be.
Bill Gates,Elon Musk,Schwarzenegger,Warren Buffet,ezek a nevek mondanak valamit?
Köszönik szépen élnek egészségben,kiegyensúlyozottan.
Mondjuk egészségesen kellene,táplálkozni,vitaminokat szedni rendesen,folyadék bevitel.
Ezért halnak meg sokan nem a sok munkától.
Mert akkor akiket felsoroltam egyik se élne.
Elon Musk,Donald Trump heti 80+ órákat dolgozik.
És milyen családi életed lesz heti 80 óra mellett?
Te egyébként milliárdos vagy már? Vagy csak majmolod ezeket a híres embereket, de ugyanolyan senki vagy mint én?
23.
Nekik milyen családi életük van?
Amùgy magadból indulj ki én nem vagyok senki ha már itt tartunk.
De látom kiragadtad a lényeget neked se ártana ezeket az embereket tanulmányozni,minden sikeres ember ezt teszi lehet inkább rájuk hallgatok mint az átlagra.
Oké, majmold őket. Nem hiszem hogy valaha is a nyomukba érnél, de ha téged ez tesz boldoggá.
Nekem bőven elég a heti 40 óra munka, sőt, jobb lenne kevesebb.
Engem nagyon fog a gyakori népe utálni, de... Nekem vettek lakást, sőt, telket is.
Nagypapám 8 éves koromban meghalt, hagyott ránk 3-4 millió forintot. Plusz édesanyám volt olyan előrelátó, hogy néha hozzátett egy picit.
A 2010-es évek elején iszonyú módon süllyedtek az ingatlanárak, akkor vett édesanyám az örökölt pénzből egy felújítandó lakást. Azóta is lenne mit rajta csinálni, de nagyon sok minden meg lett rajta csinálva: rokonok laktak ott fél évig (ingyen), a legfontosabb dolgokat megcsinálták... Most ötszörösét éri...
A telek meg egy naggggyon hosszú történet, röviden annyi, hogy dédim meghalt, valahogy kitisztáztuk a telket, pénzre szoruló távoli rokonok meg kb harmadáron adták el nekünk a szomszédos telket.
Szóval én nagyon hálás vagyok az összes (a legtöbb) felmenőmnek, mert ehhez egymástól függetlenül nagyon sok ember munkája/áldozata kellett......
Mert egyébként fiatalként kb fogalmam sem lenne, hogy kezdjek majd önálló életet. A pályakezdők sehol sem keresettek, a fizetésük kb csak az albérletre elég.
20F
Ezért szerintem nem utálunk, max irigylünk.
Teljesen egyértelmű, hogy ahol lehet, ezt megteszi az ember a gyerekéért.
A gond ott kezdődik, hogy nem teheti meg mindenki, így egyeseknek gürizniük kell elég durván, és még úgy sem jön össze.
Igazságtalan az élet, ez van.
#26 nincs ezzel semmi gond, sokunknak segítettek a szülei. Ez így van rendjén.
Persze itt a GYIKen az a menő manó aki semmiből lett milliomos. De az ő gyerekei viszont már ugyanolyan apuci pici fia/lánya lesznek mint amilyennek téged vagy engem gondolnak mert segítettek lakást szerezni.
"Ezért szerintem nem utálunk, max irigylünk."
Mert 8 éves korában elhunyt a nagypapája? Ezt te irigyled?
Bőven vannak az életemnek nehéz részei is, de nem ez volt a kérdés témája.
Egyébként egyáltalán nem vagyunk gazdagok, csak édesanyámék jókor használták fel a pénzt, jó helyen. Ma ingatlanvásárlás szempontjából sokat nem érne az a 4-5 millió Pesten... (nem tudom pontosan mennyit gyűjtött össze a papám anno).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!