Ha egy lakásbiztosítást január 8-án kötöttem (Generali), és évfordulóra akarom felmondani, akkor maga a biztosítás január 8-án szűnik meg, vagy február elsején?
Ha január 8 án kötötted, és felmondod január 8cal, akkor neked jan 8-án má nem lesz biztosításod
Év közbenis felbonthatod, de az nem ilyen egyszű..
Felmndod év közben, és évfordulóval megszűnik a biztosítás, de neked addig fizetned kell. Az a lényeg, hogy a biztosítő csak úgy tud létezni, ha éves intervallummal dolgozik, ezért van éves díja.
Ha mégis megszüntetnéd, akkor kötbért fog vizettetni. Ha nemfizetéssel szűnik meg a biztosítás, akkor edig a későbbi megítélésed rossz lesz, az a biztosító nem fog veled jóeséllyel többet szerződni, nem valllaja a kockázatot.
Az évfordulód akkor van, amikor a szerződést kötötted..hogy jön a januárhoz a február??
(Biztosítás közvetítőkent dolgozom)
Kivétel van....ha régi biztosítási terméked van..
Előző
"Ha mégis megszüntetnéd, akkor kötbért fog vizettetni."
Monjd egy feltételt, ahol van kötbér ez esetben..
"Az évfordulód akkor van, amikor a szerződést kötötted..hogy jön a januárhoz a február??"
kivéve ha mégse.. lásd az idézett feltételt a korábbi hozzászólásban.
(Biztosítás közvetítőkent dolgozom)
Ha esetleg függő vagy, akkor jegyezd meg, hogy attól hogy Nálatok valami X módon van, az attól máshol még lehet Y...
Függetlenként dolgozom, éppen generálit is kötök.
Írtam,mhogy régi feltételeken még akár lehet másképpen is.
Jelenleg:
A biztosítás megszűnhet:
Érdekmúlásssal, ellehetetlenüléssel
Évfordulóra való megszűnés/felmondás
Díjnemfizetés
KÖZÖS MEGEGYEZÉS
Egyéb: határozott időre kötött szerződés..stb
A lényeg, hogy nem írják le, hogy fizetni fogsz, csak nem egyeznek bele úgymond a szerződésbontásba másképpen. /most intéztem hasonló ügyet/
Generalinak pont emiatt létezik egy "gap" szolgáltatása, ami ara szolgál, hogy ha másnál van biztis, és szeretnél generalira váltani, akkro lehet szerzoődést kötni velük, és addig, amíg a másik szerződés él, a generali fizet arra,ami az előző biztosításban nem vállalt kockázat, de náluk igen, vagy a különbözetet.
Ha egyoldalúan akarod feknondani a szerződést az konkrétan szerződésszegés, ha sarkítom, fix időre aláírt szerződések esetén szinte mindenhol kell fizetni a bontásért.
Másképp a biztosító nem működne, hiszen nem lenne tartalék, és annyi bevétel, amiből a keletkezett károkat kifizesse az ügyeleinek. A biztosítások árát egy éves kockázatviselesre és díjfizetésre kalkulálják.
1, "Írtam,mhogy régi feltételeken még akár lehet másképpen is."
oké, akkor kérek egy aktuális feltételből való idézést, melyben le van írva, hogy az évforduló mikor van.
"A biztosítási időszak egy év, a biztosítási évforduló pedig – amennyiben az a hónap első napjára
esik – a biztosítási szerződés létrejöttének napja, egyéb esetben a következő hónap elseje."
de legalább cáfold meg ;)
2,
"A lényeg, hogy nem írják le, hogy fizetni fogsz, csak nem egyeznek bele úgymond a szerződésbontásba másképpen."
pedig kénytelenek DNF esetén... ;)
(igaz, amíg kockázatban álltak arra az időre követelhetik a díjat...)
3,
"Ha egyoldalúan akarod feknondani a szerződést az konkrétan szerződésszegés, ha sarkítom, fix időre aláírt szerződések esetén szinte mindenhol kell fizetni a bontásért."
A DNF konkrétan nem szerződésszegés, hiszen benne van a feltételben. Fix időre kötött szerződések díjai előre fizetendőek és amúgy is nyomós indok kell, hogy miért fix a tartam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!