Ha egy lakásbiztosítást január 8-án kötöttem (Generali), és évfordulóra akarom felmondani, akkor maga a biztosítás január 8-án szűnik meg, vagy február elsején?
Ezt hogy' sikerült kiokoskodni az első válaszból ?
Ha évfordulóra mondod fel, nemhogy február elsején, de már január 9-én sem lesz biztosításod.
A felmondó nyilatkozatot kell megkapnia a biztosítónak 30 nappal előtte, vagyis december 8-ig.
"A biztosítási idõszak egy év. Amennyiben a kockázatviselés kezdete a hónap elsõ napjára esik, úgy a biztosítási
évforduló a kockázatviselés kezdetének napja, egyéb esetben a következõ hónap elseje."
ez bizony Generalis feltételből való idézet.
Évfordulóra való felmondás esetén 01.31-ig van fedezet.
Egyébként miért akarod felmondani? Néztél már másik biztosítót, hogy hol és miért ott kötnéd újra?
Köszi a válaszokat és az infókat! Akkor jól gondoltam, hogy január 31-ig tart.
Hát a Generalis biztosítás elég drága, és sokmindenre nem fizet, ami alap kéne, hogy legyen, pl. ha a villám belecsap a vezetékbe, és tönkremegy valami elektromos cucc. Néztem, és az Aegonnál ez alapból bennevan, és sokkal olcsóbbra jön ki még úgy is, hogy tartalmaz egy balesetbiztosítást is (3 egységes, 6 a max.). Emellett az Aegonnál többre értékelik fel a lakást is, és nincs limitálva a kifizetés kár esetén, ami úgy tudom, sok biztosítónál nem így van. Lényegében sokkal kevesebbért (évi 13000-rel olcsóbb) sokkal több van benne.
Generali és Aegon terméke nagyon-nagyon hasonló ám.
Bár Generalival nem foglalkozom (talán picit tényleg drágább mint Aegon), de meglepődnék, ha az alapcsomagot a két cég különkezelné... (és tuti, hogy G-nál is van villámcsapás másodlagos hatása)
a felajánlott BÖ-vel igazából nem kell foglalkozni, hiszen G-t is meg lehet emelni, és nincs mindenkinek 220e Ft/m2-t érő lakása...
"nincs limitálva a kifizetés kár esetén, "
ez elég pontatlan...
mire gondolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!