Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Hogyan adjam be a szülőknek,...

Hogyan adjam be a szülőknek, hogy kössenek biztosítást?

Figyelt kérdés

Lassan 60 évesek lesznek, ők sem lesznek fiatalabbak, bármilyen betegséget elkaphatnak, nagyobb eséllyel halhatnak meg. Ezért látom jónak, hogy kötnének egy biztosítást, ami alapján, ha bármi történik velük, ki tudják fizetni az egészségügyi költségeket.

Sőt akár halál esetére is egész komoly pénzösszeget kaphatnak az örökösök.

Én ezt jó ötletnek tartom, csak nyilván a szülők, akik falusi származásuk révén ezt kevésbé tudnák megérteni. Az érvelésemben kizárólag racionális szempontok vannak, és nem érzelmileg. De ők ezt az érvelést, gondolatmenetet érzelmi alapon értenék meg, amiből az jönne le nekik, hogy én pénzt akarok majd a későbbi halálukból, és ez milyen csúnya dolog.

Én például a 40-50-es éveimnél simán kötnék biztosítást, hogy a gyerekeim plusz jövedelemre tegyenek szert, ha én meghalok.

2014. máj. 26. 15:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem kötöd meg úgy, hogy ők a biztosítottak, és te a szerződő, és akkor meg van oldva a probléma. Nem mondhatják, hogy a pénzüket akarod.
2014. máj. 26. 15:34
 2/8 anonim ***** válasza:

Tudtommal van szerződési korhatár, ami par eve 55 ev volt.

Magyarorszagon az egészségügyi ellatas ingyenes.

Vegul ugy tűnik, te a pénzre hajtanal.

2014. máj. 26. 15:38
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen, de én nem tudnám egyedül fizetni.
2014. máj. 26. 15:38
 4/8 anonim ***** válasza:
De elkölteni a biztosítási összeget sikerülne egyedül? Hagyd őket.
2014. máj. 26. 15:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ők már elkéstek ezzel, ha van is ilyen korban még biztosítás, az nagyon drága lenne.
2014. máj. 26. 15:55
 6/8 anonim ***** válasza:
32%
Azt épeszű ember nem gondolja, hogy a biztosítás a biztosítottnak vagy akár a kedvezményezettnek jövedelmező befektetést jelent !! Engem bepaliztak annak idején, hogy kössek biztosítást egy magyarországi amerikai biztosítónál. Úgy telt le a 10- vagy 15 év, hogy ezalatt a biztosító keresett rajtam, én meg a biztosítás lejártakor kevesebbet kaptam vissza, mint amennyit befizettem. A dolog iróniája, hogy aki engem annak idején (ügynöki tevékenységet is folytatva) rábeszélt, az 10 év múlva meghalt (nálam ugyan 10 évvel fiatalabb volt). Az Ő özvegye feltehetően jól járt.
2014. máj. 26. 16:00
 7/8 Őszödi Ferenc ***** válasza:
62%

Ja, hogy neked csupasz a sejhajod, de a szülők fizessenek, mint a katonatiszt, és lassan legyenek szívesek az örökséget is Rád hagyományozni. Van benned üzleti érzék, nem mondom...

Egy kérdés: a szülők számára ebben mi a biznisz??

2014. máj. 26. 16:30
 8/8 anonim ***** válasza:
39%

1 000 000 biztosítás, amit 1 összegben fizetsz be 1 300 000-at ad baleseti halál esetén. Öregkor miatti halál esetén 1 100 000Ft, 15-20 év múlva mennyit fog érni 100 000Ft difi??? Mennyit kamatozna ezen pénz kincstári takarékjegy formájában? Még mindig megéri megkötni?

Ez a postai biztosítás volt, de a többi is hasonló kaptafára megy...

2014. máj. 26. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!