Német tb van de közben egyedülálló lettem és haza jöttem Magyaro. Ra. A daknál vagyok biztosítva. Nem tudom mit tegyek, mert itt nincs tb. Ki hallott azE 106 nyomtatványról?
Magyarországon szerintem semmi nem jár, ha nem ide fizettél adót, TB-t.
Kérd ki a nyomtatványt, és érdeklődj a biztosítódnál arról, hogy mit fedeznek itt Magyarországon.
Ha EU kártyát kiváltod akkor a kórházi ellátást biztosításon belül megkapod. Utána viszont valószínű szinte semmit sem fogsz kapni, hiszen a tb-t nem magyarországon fizetted.
Biztos, hogy nem tudsz kint maradni? Ha egyébként a barátaid is ott élnek és a biztosítást is oda fizetted, akkor egyszerűbb lenne a dolog.
Nőgyógyászhoz privát, abból nem lesz probléma,nem kell tb.
A DAK-t fel kell hívnod, és kérned a biztosításodról egy igazolást, fel legyen rajta tüntetve a biztosítási jogviszonyod kezdete. Ezzel besétálsz a NAV-hoz, és elmagyarázod a helyzetet, a többit megoldják ők. Én is a DAK-nál vagyok biztosítva és nemrég jelentettem be otthon is, de a német igazolás kell hozzá.
_____ itt többet is kapsz a baba után_____ ezt a cigányok csinálják.
Úr isten mi lesz a magyarokból is.. . . .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!