Hogyan lehet végképp eltörölni az életbiztosítást?
Te nem magadat biztosítod, hanem a jövődet ezzel a biztosítással. Ha megszünteted, nyugdíjas korodban kenyérmorzsára nem lesz elég az állami nyugdíjad. Éhezni fogsz. Amikor a barátod segített neked ezzel a lehetőséggel, megmentett téged. És nem bepalizott. Te akkor megértetted. Ez annyira tipikus, mindig az ügynök a hibás...
És ha annyira meg vagy szorulva, akkor nyilván az autót adom el, vagy leteszem, és akkor mindjárt nem probléma kifizetni azt a 20-on pár ezer Ft-ot.
Erről beszélt az előttem szóló.
Az a barátod megmentett téged. És nem haragudni kellene rá, hanem hálásnak lenni, és a biztosítást meg fizetni, autót meg eladni.
"Te nem magadat biztosítod, hanem a jövődet ezzel a biztosítással...a biztosítást fizetni, autót meg eladni..."
Köszönöm az építő jellegű kritikát, segítséget, de szerencsére MÉG nem vagyok annyira megszorulva, hogy az autót el kelljen adni, főleg, hogy azzal sokkal többet buknék, mintha kivenném ezt a 125 Ft-ot, mégha a dupláját is fizettem be. Értem én, hogy jövő, meg nyugdíj, de ebben nem hiszek! Mert akármi lehet. Bármikor meghalhatok, megbetegedhetek, becsődölhet a bank, összeomlik a világ, báááármi... De az autót fizetem, amíg tudom, az legalább (szó szerint) kézzelfogható dolog! Azt tudom használni. Nyugdíjas koromban meg élek segélyeken. :) Nem vagyok olyan, aki mindenhová kocsival jár, sokat használom a bringámat, de van, amikor nem elég a két kerék...
"mindig az ügynök a hibás..."
Nem mindig! Világosan leírtam, hogy nem értek ezekhez és hogy "voltam olyan hülye", én és nem más!
Szó sincs, hogy haragudnék a barátomra!
11-es, úgy írsz, mint egy vérbeli MLM ügynök. Hagyjuk is.
Kérdező:
Én azt mondom most vedd ki a pénzed - és igen, megfizeted a tanulópénzt - mert később mégnagyobb lesz a bukta, persze nem így állítják be. De gondolj már bele, valahol csak megéri nekik, nem? Mennyivel gazdaságosabb lett volna, ha összespórolod magadnak azt a 20-ast havonta, mindenféle sallang és csúsztatás nélkül. Ehhez még érteni se kell. Spórolás, tényleges öngondoskodás. Tűnjön már fel, hogy minél több köztes van, téged annál jobban lehúznak.
Havi 20e Ft esetén 10 éves megtakarításban gondolkodva a bank és a biztosítás összefüggésében, 1-1 hibájuk van:
Bank: kamatadó jelenleg 16%-a a kamatnak
Biztosítás: Költség: kb. 1 éves díj, mint jelen esetben is, amit az elején vonnak el.
10 év alatt mind2 esetben éves 6%kamattal számolva a a következők a veszteségek:
Banki kamatadó 10 év alatt: 288.547 Ft
Biztosítási költség: 240.000 Ft
A sarokpont a 10 év!!! 10 éven belül nem lesz jobb egy biztosítás, a 10 éven túli kamatadómentesség überel mindent! És átlag kamat alatt számoltam. Szerintem nagyon jó dolog, ha valaki spórol, ennél jobbat nem tehet, de ha van amivel kicsivel több gyűlik össze hosszútávon,akkor úgy gondolom érdemes átrágni a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!