Életbiztosítást egészségügyi vizsgálat nélkül hol lehet kötni?
Figyelt kérdés
56 éves férfira szeretnék sürgősen életbiztosítást kötni. Tud valaki ajánlani lehetőségeket?2012. jan. 25. 15:43
1/11 anonim válasza:
Allianznak is van ilyen, de tudnod kell, hogy magasabb a havi összeg, mintha lett volna előtte orvosi vizsgálat
2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, akkor keresek egy Allianzost.
2012. jan. 25. 15:50
3/11 anonim válasza:
annyiban pontosítanék, hogy a párom 31 évesen kötött magára ilyet, nem tudom, hogy korban van-e megkötés, de ezt megtudják mondani az Allianznál
4/11 anonim válasza:
Azért nem árt utánajárni, mi a szankció arra az esetre, ha szerződéskötéskor ELTITKOLOD a szerződés szempontjából fontos információkat. A biztosítótársaság nem hülye. Tudja, hogy azért kötsz magasabb díjjal is akár ilyen szerződést, mert tudod, hogy bajod van. Én azt tenném a helyükben, és szerintem erre ők is rájöttek, hogy minden kifizetés előtt megvizsgálnám, hogy tudott-e az ügyfél olyan betegségéről vagy körülményről, amit említenie kellett volna. Nyilván tudott, és ezt könnyű bizonyítani is. Ezért viszont nem fizetnék, a hozzátartozóknak pedig megköszönném a befizetett havi díjakat..
5/11 Sovcsik Krisztián válasza:
Bárhol lehet orvosi kivizsgálás nélküli életbiztosítást kötni. Ami nem mindegy a biztosítási összeg. Minden biztosító megszabja, hogy mekkora összeg felett kér orvosi vizsgálatot (pl:10M Ft felett). Erre több megoldás is van, hogy ne kelljen.
6/11 Sovcsik Krisztián válasza:
Sőt van olyan biztosítás is, ami tudvalevő betegségnél is fizet 5 év kivárás után.
7/11 flindi válasza:
Csak bennem merült fel némi rossz érzés eme kérdést olvasván?
8/11 Sovcsik Krisztián válasza:
Nem, de ha azért szeretnének, mert esetlegesen már megtörtént valamilyen baj, akkor 2 lehetőség van, vagy bevallják és nem fog senki szerződni, vagy nem, és a biztosító nem fog fizetni, persze, ezek azok a dolgok, hogy miért nem fizet, hiszen fizettük a díjakat, hát általában ezért. Mint írtam is, egyetlen biztosító van ami méregdrágán, de akkor is fizet 5 év után ha "baj" van. A többi nem fog.
9/11 anonim válasza:
Generali testőr biztosítás, 3 millió kockázati életig nem kér eü nyilatkozatot, fél éves várakozási idő és 5 évig nézi a meglévő betegségeket. De ez sztem mindenhol igy van, én ezt kötném.
10/11 Sovcsik Krisztián válasza:
De ugyanúgy meglévő betegség be nem vallása esetén nem fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!