Hogyan lehet végképp eltörölni az életbiztosítást?
Hát ez egy igazi jó barát lehet..
Vissza lehet vásárolni, de 2 év után szinte semmit nem kapsz vissza!
Egyrészt a tartam azért van hogy addig fizetni kell,nem erre találták ki,átgondoltan megalapozottan kell dönteni!
A biztosítók rendszerint az első két évben érvényesítik a költségeket, ezért ennyire rossz a visszavásárlási érték!
Próbáld fizetni ha tudod..
Nem erről van szó! Felesleges fizetni!!! Jól bepalizott a "jóbarátom", nem tudom miért voltam olyan hülye, hogy beleugorjak. Már nem emlékszem az érveire, amire igent mondtam, de abszolute laikus vagyok az ilyen dolgokban és elveszek a biztosítások útvesztőjében. 2-3 hete kérdeztem rá, hogy mennyit kaphatnék, ha most megszüntetném a biztosítást, 125 ezer körül lenne a kifizetés, ami kb. a fele, amit befizettem már. Most nem tudom, de lehet, hogy 10-en év múlva visszakapom az egész befizetett összeget? Egyáltalán, megéri várni addig?
"mindenkinek az 1. gondolata a megszüntetés,miért nem lehet először leülni és átgondolni milyen lehetőségek vannak?"
Oké! Milyen lehetőségek vannak, úgy hogy jelenleg álláskereső státuszban vagyok és ennek a biztosításnak a fizetése az utolsó utáni gondom? Most szünetel szépen, mert jobban érdekel például az autóhitelem, amit "imádok" fizetni. Ha meghalnék, akkor már nem érdekelne az életbiztosításom, sem az autóhitelem. :) Most inkább a számláimat fizetném és ennék is, mint biztosítsam az életemet. De ha úgy van, nem tagadom, hogy nincs pénzügyi kultúrám. Ez az egész banki világ... Jobban szerettem a '90-es éveket, amikor még nem voltak ilyen pénzintézetek és még értettem is a dolgaimat. Azt nagyon nem szeretem, amikor mindenféle biztosító felhív, hogy mindenféle megtakarítást ajánljanak, meg hogy megoldják a pénzügyi dolgaimat. Ilyenkor udvariasan (de) elköszönök...
Beszélj a barátoddal!
Ha még nincsen 2 éves a szerződés mond fel legalább visszaírják a jutalékát!
A biztosító neve: Generali A megtakarítás fantázianeve: Aranyszárny+Bónusz
Köszi, előre is!
OVB?
Annyiból fontos lenne, hogy ők nem mindegy, hogy direkt Generalis üzletkötő kötötte vagy OVB-s, mert más módozat, de nagyjából ugyanazok a lehetőségek.
1.lehetőség:Díjcsökkentés, 2. év után, évforduló előtt 30 nappal be kell érkeznie a kérésnek. A minimális havidíjig csökkenthető, ez függ attól, hogy Generali vagy OVB-s szerződés.
2.szüneteltetés: ez ált. a 2. évtől szüneteltethető kb. fél évre, jelen szerződési feltételben amit találtam ez nem található meg, ezt meg kell kérdezni.
3.Díjmentesítés: 2. évtől kérhető. Nem kell fizetni a havi díjakat, viszont a költségeket vonják a benn lévő pénzből, cserébe kamatoztatják amennyire tudják. Amikor sikerül munkát találni, egy reaktiválással tovább lehet fizetni a megtakaritást.
4. Visszavásárlás, visszavásárlási tábla szerint, a benn levő összeg kb. 40-50%-a, ami kb évente 5%-kal növekszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!