Életbiztosítást szeretnénk kötni, ami aztán a végén "fizet", de milyet?
Ha egyszer ők bizonyítottan sok pénzt kaptak utána, akkor miért kockáztatnál máshol? Szerintem a legegyszerűbb, ha őket kérdezed, én amondó vagyok nyugodtan mondd meg nekik, hogy mivel láttad, hogy ők jól jártak, te is olyat szeretnél, de nem tudod hol találsz olyat, biztos vagyok benne, hogy segíteni fognak. Ha bárhonnan máshonnan akarnak "rádsózni" valamit, az már nem ugyanaz lesz, mint amit a környezetedben lévők kötöttek.
Amúgy pedig az én javaslatom egy Fundamenta Lakástakarék-pénztár lakásfelújításra, egy Tartós Befektetési Számla középtávon és egy hosszútávú megtakarítás.
A unit linked nagyon kockázatos és költséges. Magas a havi díjja és elviszi a haszon nagy részét.
Továbbá sosem tudhatod, hogy az adott részvények árfolyama hogyan alakul. Van olyan ismerősöm akinek már évek (7-8év) óta mínuszban van (még annyit sem kap amennyit befizetett). Lassan lejár neki és eddig csak bukott rajta. Főleg a válság kezdetekor zuhant egy hatalmasat. És nem tudhatod előre, hogy amikor a tiéd lejár akkor a piacon milyen változások lesznek.
Ha a pénzedet biztonságban akarod tudni akkor nem feltétlen biztosítást kellene kötni. Ha eleve nincs szükséged biztosításra akkor csak ablakon kidobott pénz lesz a biztosítási díj.
Ha nem tudod fizetni akkor szintén csak buksz vele. Persze hülyítenek az üzletkötők, hogy ez így meg úgy jó.
Ha korrekt az illető akkor elmondja azt is, hogy bizony bukni is tudsz vele.
Tanácsot csakis hozzáértőtől kérj és ne attól aki nem ért hozzá. Sokan nem értenek hozzá ez tapasztalat. Én is rengeteg dolgot nem tudok ezekről.
Egy biztos ha biztosítást akarnék most kötni akkor csakis kockázatit kötnék. Drágább így, mint a Unit Linked viszont ha meg hagyományost köt valaki akkor ott ugyanazt a díjjat kifizeti, mint a kockázatinál.
Onnan tudom, hogy ő javasolta nekem, mert hogy neki is van. És 2007-ben még egész jól is állt.
Aztán sajnos én is kötöttem és csak buktam rajta elég sokat.
Le is írtam, hogy nem csak részvény/kötvényalapú van. Viszont ma szinte csak ezt nyomatják orrba-szájba.
Nekem van befektetésem ami kitermeli a megtakarításos biztosításomat és még éves szinten többet is hoz mint a bankok.
Így gyakorlatilag "ingyen" van. Egy termék nem mindig elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!