Megérné a személyi kölcsön ebben az esetben?
100.000 Ft-ot vennék fel, 13 hónap a futamidő és 8.500 a havi törlesztő. Szerintetek megéri?
Azt egyébként lehetséges lenne megoldani hogy 2-3 hónap alatt 3 részletben fizetem?
Azt Te tudod, hogy Neked mi éri meg, és mi nem.
Ha nagyon szükségem lenne erre a 100 ezerre, és tudnám fizetni a havi 8.500 forintot, akkor biztosan megérné.
Ki tudod számolni, hogy 10.500,- Ft-tal többet kellene visszafizetned. Neked megéri? Ha igen, akkor nosza... :)
Ha OTP-nél vezeted a számládat (a keresőszavaknál ezt láttam) és megfelelsz a feltételeknek (általában min. 3 hónap munkaviszony), akkor kérhetsz folyószámla - hitelkeretet, amit szinte azonnal megkapsz, elkezdheted használni és annyi idő alatt fizeted vissza, amennyi Neked jó. Ha 3 hónap alatt, akkor 3 hónap.
Ha meg valamilyen árut akarsz venni, akkor lehet, jobban járnál egy 0 5-os áruvásárlási hitellel.
Viszont ha nincs legalább 3 hónap munkaviszonyod, akkor nem nagyon fognak adni úgysem a bankok.
4-es, bár elvileg igazad lenne és én sem vagyok a kölcsön híve, de vannak rendkívüli helyzetek is:
pl. ha tönkremegy a mosógép vagy a hűtő, akkor nem igazán lehet várni 3 hónapot, ilyenkor valóban szükség lehet kölcsönre.
Sajnos ma Magyarországon nagyon sok olyan család van, ahol nem tudnak ilyen rendkívüli kiadásokra félretenni :-(
#5: Ennek, hogy nem tudnak félre tenni az is az oka, hogy a többség "egy számmal nagyobb" helyen él, mint amit anyagi és mentális lehetőségeihez képest megengedhetne magának. Pl. minimálbéres IQ nullák a városi panelben, amikor a város széli zártkerti házat tudnák csak normálisan fenttartani...
Én is szeretnék új építésű lakásban vagy saját kertes házban élni, de jelenleg hibába jó a fizum, csak úgy engedhetném meg magamnak, ha teljesen kifillérezném magam. Azt pedig, hogy semmi tartalékom ne legyen, nem vállalom. Addig marad a felújított panel.
Faterom havi 360 órát dolgozik, 1300-as nettó órabérrel, de masszív alkoholista és láncdohányos 3 hét alatt elkölti drogokra, de kajára, számlákra, stb. nem ad 1 Ft-ot sem!
Hó végén beállított valami r***banc és rávette 100 000Ft hitelre, képzelheted, hogy kinek kell majd azt is kifizetnie.
"Faterom havi 360 órát dolgozik"
Az napi 12 óra munka minden egyes nap, hétvégén is. Semmilyen munkakörben nem dolgozhat ennyit valaki, nem is lehetne bírni!
# 8
Ha ennyit dolgozik mikor van ideje drogozni??? Valamit nagyon tud az öreg :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!