Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Személyi kölcsönnél miért...

Személyi kölcsönnél miért ilyen nagy a visszafizetendő összegek közti különbség?

Figyelt kérdés

A [link] weboldalon (ami nyilván jutalékot kap, én csak a konkretizálás miatt linkeltem be) ugyanannál a banknál "Előrelépő Személyi kölcsön" elnevezéssel egészen más ajánlatokat kapunk.

a) egy 300 ezer Ft/ 36 hónap példánál, ha Kis Összegű Hitelként keressük, akkor az éves kamat 18.99%, THM 4.53%, kezdeti költség 0 Ft, hitel teljes díja 20.976 Ft.

b) Ugyanennél a 300 ezer Ft/ 36 hónap példánál, ha Gyorskölcsönként keressük, akkor éves kamat 18.99%, THM 21.05%, kezdeti költség 0 Ft, hitel teljes díja 97.260 Ft

Tehát visszafizetéskor közel 77 ezer Ft a különbség.

Meg tudnátok írni, hogy miért van ez a különbség?

2018. szept. 29. 19:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"Meg tudnátok írni, hogy miért van ez a különbség?"

Fogalmam sincs. Az ilyen osszehasonlito oldalak kiindulopontnak jok, utana viszont a konkret bankok oldalan erdemes nezelodni, ott kapsz pontosabb/naprakeszebb infokat.

2018. szept. 29. 21:06
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Csak feltételezem tök laikusként: aki gyorskölcsön igénylésére szorul annak rosszabb a pénzügyi helyzete ezért a bank kompenzálja a kockázatot a magasabb kockázattal. Vagy visszaél a lehetőséggel, hogy ha olyan nagyon gyorsan kell a hitel folyósítása az úgyis kifizeti a nagyobb THMet is.
2018. szept. 29. 21:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Eáaz előbb a kockázat kompenzálásához a nagyobb THMet akartam írni nem újra a kockázatot.
2018. szept. 29. 21:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a pozitív válaszokat! Közben ahogy nézem, a THM 4.53% vs 21.05% a különbség, ill a gyorskölcsönnél még az utolsó hónapban is fennáll egy 85 ezer Ft-os tőketartozás.
2018. szept. 29. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!