Hitelképesek vagyunk?
Párommal hitelt szeretnék felvenni lakásvásárlásra. Az ingatlan 6.5 millió ft. Én 8 órában dolgozom nettó 200ezer ft a keresetem én venném fel a hitelt párom lenne az adóstárs, viszont Ő 4 órába van bejelentve (8 órát dolgozik egyébként)
Nincs semmilyen hiteltartozásunk nem is volt soha semmilyen hitelünk.
Hitelképesek vagyunk?
Az, hogy mennyi a szükséges önerő, csak a becslés után derül ki, így nem állíthatod a becslési eredmény nélkül, hogy biztosan "megvan".
Nekem ez a munkám, belelátok sok ilyen ügyletbe.
Te kérdező, most vagy én nem voltam jó matekból, vagy Te nem jól számolsz: azt írod, másodszor is, hogy ha kevesebbre értékeli a becsüs.
Hát, ha kevesebbre értékelné, akkor pont, hogy több önerőd lenne, mert 5 milliónak a 20 %-a csak 1 millió, míg 6,5 milliónak 1,3 millió.
Ha ennyire pengeélen táncoltok, hogy 1-200 ezer ft is számít, akkor az már eleve nem jó.
Az, hogy egy ingatlant maximum 80%-ig lehet jelzáloghitellel terhelni, nem azt jelenti, hogy a 20% önerő minden esetben elég. Ez bank, ingatlan és település függő is. Pl egy 6,5M Ft-os vályog, vagy vegyes falazatú házra valamilyen kisebb településen egyik bank sem ad 80% hitelt, kivéve ha többet ér a ház és alkalmi áron veszed, de az is megoldás lehet (bár nem a legjobb), ha a becslés után a hiányzó részt személyi kölcsönnel kipótoljátok.
Nagyon ritka, ha egy ilyen kis értékű házat 80%-ig be tudnak hitelezni lakáshitellel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!