Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Babaváró kölcsön esetén 2....

Babaváró kölcsön esetén 2. gyermek bejelentését nem tettük meg időben, a kormányhivatalhoz lehet fordulni, de ott csak méltányosság esetén tudnak segíteni, ha időben nem érkezett az első gyermek. Jogi kiskapu nincs erre esetleg, vagy mit tehetnénk?

Figyelt kérdés
A kérdést kiegészítve: voltam bent egyébként 1 éven belül egy más dolog miatt a banknál, de szerettem volna bejelenteni a gyereket, nem engedték, mert a férjem is kellett hozzá, ő a hitelfelvevő. Voltunk kb 2 hete bent, ahol az ügyintéző azt mondta minden rendben, megkapjuk a törlesztés szüneteltetést és elengedik a 30%-ot. Aztán jött a központi elutasító levél. Senki nem szólt, hogy elnéztük az időt, mi csak az 5 éves kitételt figyeltük, hogy benne legyen. Beszéltem végül a központtal, a 2. gyermekünket el se ismerik, olyan mintha meg se született volna. Hiába a határidő, megértem, de hogy nem vesznek figyelembe egy megszületett gyermeket, hiszen összességében úgy érzem, magát a feltételt teljesítettük, csak bejelenteni nem tettük időben. 2021 januárban vettük fel a hitelt, februárban született az első gyermek, 2022 novemberben a 2. Hogy tudnak figyelmen kívül hagyni ilyen dolgot? Valaki tud ebben segíteni vagy egy jogi kiskaput erre vonatkozóan? Köszönöm előre is a válaszokat, a “hülyék voltunk”, “vessetek magatokra” kommenteket is! Van elég bajunk, nem kell most ezt is még.

#2.gyermek #Babavárókölcsön #hitelelengedése #elutasítórendelkezés
ma 11:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az álami és banki ügyek szabályok, törvények, jogszabályok alapján mennek.

Nincs benne szó róla, hogy érzelmi alapon döntsenek. Beküldöd, látják, hogy lejárt, megy az elutasítás, csók.

A méltányosság is egy jogszabályi pont, ha a határidő figyelmen kívül hagyásához ez nincs benne, akkor ennyi.

ma 11:35
 2/8 A kérdező kommentje:
Én nem az érzelmi alapra lennék kíváncsi, hanem arra, hogy esetleg valami törvény, ami ugye a rendeletek felett áll, adhat-e jogi kiskaput, emberi jogok érvényesítésére, miszerint a gyermeket ha határidőn kívül is, elfogadják.
ma 11:55
 3/8 anonim ***** válasza:
Forduljatok az Rtl Klubhoz, vagy Magyar Petihez!
ma 11:55
 4/8 anonim ***** válasza:

A jogi kiskapu rendszerint hiba a rendszerben. Legtöbb esetben nincs ilyen. Ráadásul sok esetben ha van is, nem ismerik el és max ügyvéddel tudod kicsikarni, hogy elfogadják.

Én szerintem itt nincs ilyen. Tök egyértelműen le van írva erre a szabály.

Egy bonyolult törvényben lehetne kiskapukat keresni, szerintem ez nem az.

ma 12:03
 5/8 anonim ***** válasza:

Bíróságon tudod megtámadni a banki szerződésbontást.

De igyekezz!

ma 12:07
 6/8 anonim ***** válasza:

Nah, itt a jogszabály amúgy:

[link]

Ami titeket érint:

19. § alatt

(4) * A (3) bekezdésben nem említett esetben a gyermekvállalási támogatás iránti kérelem *

a) vér szerinti gyermek esetén a várandósság betöltött 12. hetét követően – ideértve a szülést követő időszakot is – legkésőbb a gyermek születését,

követő 1 évig nyújtható be.

Nem vagyok jogász, de szerintem erre nem találtok jogi kiskaput.

ma 12:30
 7/8 anonim ***** válasza:
De miért nem jelentettétek be, ha tudtátok, hogy X időn belül be kell?
ma 12:46
 8/8 AnitaLia válasza:
Erre semmi kiskapu nincs. Aláírtátok a szerződést, gondolom elolvastátok ami benne van, és úgy írtátok alá, ott le van írva minden szórul szóra,hogy mi a Ti kötelességetek. Ha meg nem olvastátok el a Ti hibátok akkor! Nekünk is van babaváró. Sajnálom, de erre semmi kiskapu nincs, mehetsz akár a médiához, akár a bírósághoz. Alá írtad, a benne foglaltakat elfogadtad.
ma 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!