Jár nekünk méltányosság a babaváró hitel visszafizetése alól?
Figyelt kérdés
Felvettük a babavárót, miután már megszületett az első gyerekünk. Mindenképp 2 gyereket szerettünk volna, azonban nem rég kiderült, hogy a gyerkőc autista, így már nem biztos, hogy bevállaljuk a másik babát. Nagy valószínűséggel ő is auti lenne, mivel ez genetikai probléma.
Ilyen esetben jár méltányosság a büntetőkamatok visszafizetése alól?
2022. aug. 4. 11:38
1/10 anonim válasza:
Adjàtok be a méltányossági kérelmet.
2/10 anonim válasza:
Szerintem nem, mert az akkor jár, ha nektek van olyan egészségügyi gondotok, ami miatt nem lehet több gyereketek.
3/10 anonim válasza:
A babavaronál nincs büntetőkamat, 1 gyereketek van, kamatmentes a hitel, amennyit felvettetek, azt kell visszafizetni kamat nélkül. A csokkal kevered. A babavaronál nem kell akarhány gyereket beígérni, kamatmentesseghez eleg 1.
4/10 anonim válasza:
3-as, de csak akkor válik kamatmentessé a babaváró, ha a felvétele után születik meg a gyerek, itt pedig akkor már megvolt.
6/10 anonim válasza:
4, igazad van, bocsi.
Így viszont nem jár meltányossag az tuti.
7/10 anonim válasza:
Na, pont ezért tiltanám az ilyen jellegű hiteleket. Most ha nem vállaltok be még egy gyereket, akkor fizethetnek vagy 40 milliót és tönkrementek. Ha bevállaljátok, és a második is autista lesz, akkor is tönkrementek.
8/10 anonim válasza:
Fogadjatok örökbe egy nem autistát.
9/10 anonim válasza:
Szerintem nem. Talán akkor, ha nem lehetsz újra terhes.
10/10 anonim válasza:
Azért az sem mindegy milyen autistáról van szó. Akárcsak a nem autistáknál, náluk sem mindenki problémás, értelmi fogyatékos. Nekem az egyik profom is autista volt egyetemen. Gusztustalan, tudatlan nőstény, aki írta, hogy 2 auti gyerektől tönkremenne az ember. Én tudnék mutatni nem egy ellenpéldát, meg arra is példát, amikor nem auti gyerekek miatt készülnek ki a szülők, hanem úgymond normálistól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!