Szerintetek tényleg ki lehet ma rúgni egyetemről/főiskoláról azt a hallgatót, aki nem rendelkezik bankszámlával?
"Egyébként:a vállalati számlatulajdonos közvetlen családtag,és senki sem ellenzi,h rajta keresztül intézkedjek!"
Kérdező, amennyiben a "vállalati számlatulajdonos" vállalkozói számlát vezet - márpedig azt kell, hogy vezessen - abban az esetben a vállalkozói számlán SEMMILYEN MAGÁN JELLEGŰ PÉNZMOZGÁS NEM LEHET.
Tehát egy vállalkozó - még akkor sem, ha az apád - számlájából/pénzéből nem lehet magáncélra kivenni, kifizetni, a Te magán jellegű ösztöndíjad sem érkezhet egy vállalat/cég számlájára. ENNYI. CSAK A CÉGGEL KAPCSOLATOS PÉNZMOZGÁSOK LEHETNEK RAJTA.
"Senki sem ellenzi" (kérdezd meg apádat, és ha Ő annyira felvilágosulatlan, hogy nem ellenzi, akkor mielőtt engedélyt ad rá Neked, kérdezze meg a könyvelőjét.
Nagyon csúnyán megütheti a bokáját a NAV-nál, ha belemegy ebbe - tulajdonképpen apádat és a vállalatát/cégét sodrod veszélybe azzal, ha nem nyitsz bankszámlát és így akarsz pénzügyeket intézni.
Nem lenne okos dolog... Én írtam az ingyenes Junior számlát - nem tudom, az miért nem jó?
Kérdező, azt hiszem, menthetetlen vagy... :-(
Én már sok mindent megéltem, de ennyire berögzötten ragaszkodni valamihez még csak időseket láttam - már pedig te úgy látom, elég fiatal vagy 8és értetlen)
"az utolsó válaszoló tutira tagja az OTP-nek"
Képzeld, nem vagyok tagja az OTP-nek - de csak ezt a junior számlát ismerem... (és nem, nincs junior számlacsomagom) Amit nem ismerek, azt nem tudom ajánlani - ilyen egyszerű :-)
Tőlem a madagaszkári bankok számlacsomagját is választhatod - engem az sem érdekel.
Ne zavartasd magad, hogy mi itt csak segíteni akarunk - nyugodtan mondj ellent, és fújd a "magad igazát".
Csak azt nem tudom, akkor mi a búbánatnak kérdeztél - ha úgysem hallgatod meg, amit válaszolunk.
"már volt családomban,ezért vagyok túlságosan is óvatos e téren-megértem,hogy sokaknak furcsa ez,mivel sok fiatal-függetlenségi jelképnek tekinti a bankszámlát!"
A bankszámla nem jelkép, hanem egy online pénztárca.
Mindkettőre van esély, hogy ellopják tőled.
Vigyázni kell rá, nagyon. Sőt, jobban mint egy sima tárcára, mert akár hitelbe is lehet vele vásárolni.
Nekem nem a függetlenség jelképe, csak sokkal egyszerűbb, ha valamit rendelni szeretnék neten pl. nem más kártyáját kell elkérni ehhez.
"bankszámlával kapcsolatos bűncselekmény már volt családomban"
Na, mesélj, mégis miféle?
10 éve adok el az interneten, sok száz embernek megadtam a bankszámla számomat meg a nevemet, mégsem történt visszaélés, mert pusztán azzal, hogy megadsz egy számlaszámot, meg nevet, nos ezzel nem lehet visszaélni.
Bankkártyát meg nem kötelező igényelni.
És igen, jól írták: ha nem adsz meg számlaszámot, max nem fogsz tudni beiratkozni.
Egy társadalomban élsz, ahol vannak "játékszabályok", amit vagy elfogadsz vagy nem. Az egyetemen/főiskolán az a "játékszabály", hogy kell bankszámla :-)
Egyéni vállalkozó vagyok, nekem sem tetszik, hogy csak online lehet leadni az adóbevallást, de mivel emiatt nem fogom visszaadni a vállalkozást, ezért tudomásul veszem. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!