Férjem rá akar beszélni lakáshitelre, a lakás az ő nevén lenne. Bele merjek vágni úgy, hogy neki már van 3, nekem pedig 1 gyermekem?
Nem értem mit lovagolsz ezen a ki mennyit keres témán?
A történet szempontjából teljesen mindegy, hogy melyikük mennyit keres, házasok és így közös az adósság, de a megszerzett javak is közösek.
Csak halkan jegyzem meg, hogy a pasi 3 gyerekét is KÖZÖSEN tartják el, vagy fizetik utána a gyerektartást.
A nőnek csak 1 gyereke van!
A probléma az, hogy az ingatlant a pasi csak a saját nevére akarja, ezzel egyértelműen kilóg a lóláb, hogy mivel jogilag tudatlan, azt hiszi ezzel ki tudja semmizni az asszonyt, ha válásra kerülne a sor.
#23/24/25-ös, 56%-os!
Feltehetőleg te is akkora lángész lehetsz, mint a Kérdező férje!
Akkor lassan mondom, hogy te is megértsd!
MINDEN gyerek a SAJÁT szülője után örököl, mivel nem közösek a gyerekek!!!!!!
A pasinak van 3 gyerek, a pasi tulajdona (a fél ingatlan) 3 részre megy.
A nőnek van 1 gyereke, a nő tulajdona (az ingatlan másik fele) 1 részre megy.
Ha a nőnek lenne az előző kapcsolatából 8 gyereke, akkor az ő fele ingatlanát azok 8-an örökölnék, gondolom ha így lenne, nem hablatyolnál.
Ezen mit nem lehet megérteni?
Én sehol nem írtam, hogy ne menjen bele, hanem válaszoltam, hogy hogyan alakul az öröklés.
Ezért kérlek szakadj le rólam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!