Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lakástakarék (lakáskassza,...

Lakástakarék (lakáskassza, LTP) pénztár számla megosztásával emelhető az EBKM? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Egy másik kérdésnél felmerült, hogy a kiszamolo pont hu szerint csak a legrövidebbet érdemes kötni (4 éves, 20.000-es) a magasabb EBKM miatt. Én is ezzel értek egyet, de az egyik fullkretén kommentelő kötötte az ebet a karóhoz, hogy a hosszabb is megéri, mert (idézem):

"Az a probléma, hogy a kiszámoló ellátott az ebkm-ig, csak matekozik, de a jelek szerint lövése nincs a törvény adta lehetőségekről.

A számla megosztható. Megnyitod az optimális futamidejűt, fixálod a törvényi feltételeket, négy év után megosztod a számlát, felveszed álltámmal, ami addig összejött. Megosztás után pedig ott marad egy számla, ami technikailag 4 éve már fut, teszed rá tovább a pénzt, majd onnantól akár évente ki tudsz venni álltám jogosult összegez. Igencsak megdobja az ebkm-et is. És ez az, amivel a kiszámoló következetesen nem számol."

Ezt nem volt hajlandó jobban kifejteni, de legalább lehülyézett mindannyiunkat és felszólóított, hoyg gondolkozzunk már...

Segítene valaki, hogy mire gondolhatott? A megosztásnak utána néztem, de nem értem, hogyan emelné az EBKM-et... ?

Köszönöm

2016. jún. 29. 10:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A matekzseni meggyőzte magát. Egészségedre! Na most már nyugodt szívvel mondhatom: Hülye vagy.
2016. jún. 30. 12:12
 12/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, hozod a tipikus magyar mentalitást. Itt mindenki, mindenhez ért. Pár nap kórházi kezelés alatt a magyar ember ledoktorál, megnéz egy focimeccset és szakértővé válik, megmondja a kőművesnek, hogy építsen házat, stb. Estig lehetne sorolni.

Nem látom értelmét, hogy energiát pazaroljak rád, ahogy mondtam korábban, nem is érdemled meg. Annyit azért hadd jegyezzek meg, hogy tévedsz, közel háromszorosára növelhető az EBKM a megosztás révén és nem, nem kell hozzá kedvezményezett, csak jó időzítés.

Eleinte csomókban őszültem, ha önjelölt szakértők ostobaságait olvastam, ma már csak elnézőn mosolygok.

2016. júl. 2. 15:45
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget.

Sikerült utánajárni, végülis 6 db 20.000-es lett indítva, reméljük fialni fog szépen :)

2016. júl. 3. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!