Lakástakarék pénztár hogy működik? Berakok havonta 20 ezret, akkor tíz év múlva mennyit kapok?
A havi befizetéseidre jár 30% állami támogatás és valamennyi kamat is (0,1-3% módozattól, pénzintézettől függően), de csak akkor, ha legalább 4 évig takarékoskodsz és lakáscélt is igazolsz. Ezen kívül van egy kedvezményes hitelrész is, amit nem muszáj igényelni, tehát ez opcionális.
Jelenleg 4 pénztár működik:
OTP, Fundamenta, ERSTE, AEGON
Bővebb, részletesebb információt a pénzintézetektől, vagy olyan közvetítőktől kaphatsz személyesen, akik ezekkel a termékekkel foglalkoznak.
Nem kapsz a közvetítőtől semmilyen jó információt. Tegnap hívott fel egy OTP-s ügynök, olyan hülye volt, mint s...gg. Azt sem tudta, mennyi a kamat, tíz percit tartottam a vonalat, erre kinyögte, hogy 2 ezer valamennyi forint. Mondom, kisanyám, százalékban add már meg! Milyen bank vagytok ti, mégis! Erre megint tartottam a vonalat, mire kinyögte, hogy 0,1 százalék.
Mondom, hogy az nudli, más konstrukció esetleg? Hát, ööö, nekik ez van. Érdekel-e? Ott az állami támogatás. Mondom, megnézem akkor a konkurenciát.
Aztán kiderült, hogy hazudott a nő, mert az OTP honlapján volt még egy 3 százalékos, egy 1,5 százalékos kamatú is. Szerintem írok is az ügyfélszolgálatra, hogy hazudozós sales-ekkel többé ne hívassanak fel.
OTP-ben jelenleg a lakossági ügyfelek Start módozatot köthetnek (0,1% kamat) és FIX módozatot (3% kamat).
Más nincs.
Én már csak tudom, elhiheted:)
Itt található azon módozatok listája, amit már NEM értékesít az OTP:
Az OTTHON módozatokat társasházak még köthetik, de jelenleg a lakosság csak a START és a FIX módozatot kötheti. (Az utóbbit is csak igen szigorú feltételekkel)
A FIX módozatot most csak azok köthetik, akik új AMEX hitelkártyát igényelnek és 30 nap áll rendelkezésükre a kötéshez.
Hirdetmények között lehet megtalálni (1%-os nyyitási költségű módozatok között).
Azt már csak a "sorok között" lehet kiolvasni, hogy az AMEX kártya használata sem a megtartása nem feltétel....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!