Lakástakarék felmondás?
Nyitottam egy lakástakarék számlát az aegonnál... mert megállítottak az egyik üzletközpontban és rábeszéltek...
Szóval azt mondta a fickó, hogy jan 10-ig befizetem a számlanyitási díjat, akkor a felét visszakapom vásálási utalványként. Mondom jó miért ne? (Nagyon nem volt jó.)
De közben meg telefonáltak, hogy nem úgy van az, 5-ig kellett volna befizetni, most úszott a kedvezmény. Mondom kösz, nincs pénzem karácsony után...
A másik, hogy most le fog járni a határozott idejű szerződésem a munkahelyen és nem hosszabbítanak. Se munkám, se semmim, és még ezt is fizetni kéne.
Azt olvastam, hogy 3 hónap míg megszüntetik a számlát, de addig fizetni kéne, gondolom és azt a 3 hónapot vissza kapom, de a számlanyitási díjat gondolom nem.
Most ezzel lehetne kezdeni valamit, hogy 1, félretájékoztattak (amit nem tudok bizonyítani), 2, elveszítem a munkám és nincs miből fizessem? Semmi engedményt nem kapok? Azonnali felmondás vagy ilyesmi van: "Az Ügyfél a Szerződés módosításának hatálybalépéséig jogosult a Szerződést azonnali hatállyal felmondani, azzal, hogy a felmondással
egyidőben köteles a felmondással esedékessé váló tartozásait is megfizetni a Lakástakarékpénztár felé." Ez nem tudom mit jelent pontosan...
"azt mondta a fickó, hogy jan 10-ig befizetem a számlanyitási díjat, akkor a felét visszakapom vásálási utalványként. Mondom jó miért ne? (Nagyon nem volt jó.)
De közben meg telefonáltak, hogy nem úgy van az, 5-ig kellett volna befizetni"
Nem pontosan értem, csak megpróbálom: ezek szerint még nem fizetted be a számlanyitási díjat sem? Akkor mi a probléma? Nem nyitsz számlát és kész.
vagy már befizetted, de nem kaptad meg a kedvezményt?
Az LTP törvény szerint a megtakarítási szerződés aláírásától számítva 6 hónapod van rá, hogy elkezd a pénzt gyűjteni. Ha ezt nem teszed meg, a szerződés automatikusan megszűnik.
Pl akkor szokott probléma lenni, ha valaki díjmentes nyitási akcióval köt egy szerződést hűségvállalással, majd befizeti az első havi díjat és utána semmit. Ekkor a pénztár bevasalja rajta a nyitási költséget, de mivel nálad még nem indult el a megtakarítás, így nincs gond.
Javaslom hívd fel az ügyfélszolgálatot - ne az ügynököt! - és kérdezz erre rá.
Kérdezzek rá arra, hogy mi van ha 6 hónapig nem fizetek?
Nem fognak ezért kiakadni vagy valami? Bocsi, hogy fárasztalak ezzel.
Nem fárasztasz, amúgy ez a munkám, én is szoktam Lakástakarékokat is kötni, csak nem az Aegonnál:)
Nyugodtan hívd fel az ügyfélszolgálatot. Ott hangfelvétel készül a válaszról, tehát tuti nem tájékoztathatnak félre...
1: A felmondási időszakban mi a fennek kellene bármit is fizetned? Logikátlan.
2: Ha nem fizettél be számlanyitási díjat, mi a problémád? Aláírták egy szerződést. De nem hitelre, hanem megtakarításra. Amről úgy döntöttél időközben, hogy mégsem kezded el. Megteheted.
A szerződéses meg automatikusan megszűnik, ha nem indul el a megtakarítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!