Miért az OTP még mindig a legnagyobb bank?
Többségében versenyképtelen, drága számlacsomagok, folyamatos áremelés, pár kivétellel nem ügyfélbarát kiszolgálás, sok amatőr szoci mentalitású ügyintéző.
És mégis náluk van a legtöbb lakossági és céges ügyfél, pedig sok banknak van náluk jóval kedvezőbb ajánlata, hozzáértőbb barátságosabb ügyfélkezelése.
Mert gyakorlatilag bámelyik irányba elhajítasz egy követ, az egy fiókjuk ablakát fogja betörni (gyk. mindenhol ott vannak).
Mert sokan lusták utána nézni a többi banknak.
Mert sokan nyitnak egy Junior számlát náluk fiatalkorukban és utána sem cserélik le őket soha.
Régen csak otp volt, így a régi melósok akik a mostani nyugdíjasok 99%-a ott maradt.
A kormánynak ehez mi a fene köze van ketteske?
Mert nem igaz, amit írsz. A számlacsomagok nem versenyképtelenek, és nem drágábbak, mint máshol. Áremelést az infláció mértékével lehet tenni a bankoknak, mivel tavaly az infláció negatív volt, az OTP is árat csökkentett (igaz, ezek fillérek, infláció mértékével csökkentett).
Az ügyfélkiszolgálással nem tudom, mi a bajod, engem rendesen kiszolgálnak. A telefont felveszik, és mindent elintéznek. Az emailes panaszra jön email és levél is postán válasszal (egy lakástakarékot eladni szándékozó telefonos sales-re panaszkodtam, hogy amatőr volt). Ami a Concorde Értékpapírnál 5 ezer forint, azt én OTP-s fiókban ingyen megkaptam. Ha valamilyen papírra várni kell, felírják a számomat, és felhívnak, ha mehetek érte, sorban állni sem kell. A bankkártyás vásárlásra van egy halom kedvezmény. A befektetési alapok jobbak, mint bármelyik másik banknál.
Legfeljebb vannak olyan hülyék, akik nem is ismerik a bankot, de szidják, mint pl. te kedves kérdező. De ettől azok, akik ott ügyfelek, még maradnak, mert nem tapasztalják az általad leírtakat.
"A számlacsomagok nem versenyképtelenek, és nem drágábbak, mint máshol. "
Így van, szóról szóra, ahogy 4-es írja, sőt!
A múltkor itt tett fel valaki egy kérdést, hogy baromira unja már a K&H 1-300 ft-os számlacsomagját és nem tudna-e valaki olcsóbbat ajánlani - erre ajánlottam neki az OTP 580 ft-os NET számla-csomagot, melyhez nem is kell nettó 150 ezer ft-os jövedelem, mint némely bank ajánlatánál, hanem csak érkezzen bármilyen jövedelem vagy családi pótlék rá. Korlátlan ingyenes korlátlan utalás ÉÉÉÉS, sokan nem tudják, de szerintem nem is sok banknak van: munkaidőben ÉLŐ chat szolgáltatás, aminél pillanatok alatt segítenek, ha elakadsz az internet bankolás közben :-)
Én elégedett vagyok :-) Kb. 25 éve vagyok OTP-s, azóta 1 negatív tapasztalatom volt csak.
Kérdező, te mennyit fizetsz, amit ilyen soknak tartasz?
Én az Ersténél vagyok, kb 1200 ft a havi számlavezetésem.
Ez több, mint évi 14000 ft. Az nagyon durva.
Bementem tavaly év elején, amikor ennyire megemelték.
Másik bankhoz nem tudok menni, amíg le nem jár a személyi kölcsönöm, mert annak feltétele volt, h oda menjen a fizetésem.
Szóval bementem, h van-e jobb csomag.
Ez az 1200 ft-os korlátlan számú utalást tartalmaz ingyen.
Én mindent utalok, nem járok postára.
Lett volna olyan csomag, aminek olcsóbb a számlavezetése, de utalásonként kb 200 ft-ot számolnak fel.
Kiszámoltam a számláimmal, kb havi 6-7 utalás: nem éri meg váltani. Még többet fizetnék.
Ki van ez találva...
De ha lejár a hitel, váltani fogok, mert évi 14-15 ezer a semmire, ez pofátlanság.
Utolsó, ha már kérdezted: Sberbank Fair
Szerintem versenyképesebb, mint az OTP bármelyik csomagja, ezért váltottam.
Utalás olcsóbb, közüzemi beszedés ingyenes.
Fiókba nem járok, pénzfelvétel meg max havonta 1-szer bármelyik automatából.
De van az Ersténél, Raiffeisennél 0Ft-os ha megvan a 150 bejövő utalás egy hónapban, szerintem ezek is versenyképesebbek az OTPnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!