Létezik hogy a legnagyobb bank több milliós lekötött fix kamatozású betétre 0,15%-os kamatot adjon? Ez valami vicc?
OTP, ott van jelenleg majdnem 3M ft-om.
Lekötném, kérdezem mi a legjobb lekötési lehetőség. Fix futamidő esetén 0,15%-os kamat, ami konkrétan a számla fenntartási költségeket SE fedezi.
Kérdezem: ez valami vicc? 0,15%? Nem, nem vicc.
És ez a legjobb? Igen, ez a legjobb.
Aha, létezik.
Nem éri meg. Ha tudod, akkor inkább vidd ki külföldi bankhoz a pénzed. Én is ezt tettem, bár az én férjem osztrák állampolgár, így kicsit könnyebb volt a számlanyitás.
Más bankhoz vinni a pénzt igen eszembe jutott.
Csakhogy ehhez előbb el kell juttatni a pénzt a másik helyre.
a) ha utalom? Majdnem 10.000-es utalási ktg lenne
b) ha kp-ban kiveszem? Több mint 20.000 kp kezelési ktg lenne.
És ez se vicc!
20.000-et fizessek azért hogy hozzájussak a saját pénzemhez és ott hagyhassam a bankot!
Sztori. Felhívott egy pénzügyi tanácsadó X bank nevében hogy van-e megtakarításom hol tartok és miért nem viszem hozzájuk mert ők a piaci kamat felett ajánlanak.
Mondtam neki van 3 millám és szívesen viszem hozzájuk ha tud olyan módot hogy 1 év alatt legalább annyi kamat legyen hogy a régi bankból a pénzem elhozásának költségét fedezze!
Az illető tanácsadó számolt és közölte sajnos ilyet nem tud.
Annyi kamatot nem tudnak adni egy évre hogy az admin ktg-t fedezzék és akkor még haszonról szó sincs!
És akkor csoda hogy a kisember a Kun Mediátor és Questor karjaiba fut olyan könnyen?
Aki az OTP-nél van az meg is érdemli. Népnyúzó bank.
A gránit bank 3-4% kamatot kínál, nekem most 3,33%-n van.
Létezik ilyen igen, az egész EU-ban (és USA-ban is) alacsony a kamat környezet, hogy pörgesse a gazdaságot. Ha neked ezzel a 0.15-ös kamattal gondod van, akkor nem tudom mit szólnál ahhoz, amikor NémetO-ban negative kamatot adnak. államkötvényekre például. Tehát beteszed 3 évre a pénzed államkötvénybe és ezért te fizetsz.
Ha nem tetszik, akkor ne tedd többé az adott bankba a pénzed. Tarthatod a párnád alatt is, nem kötelező bankban.
Ettől függetlenül ez egy globális jalanség és nem magyar sajátosság.
Hagyjuk már az ilyen no name sufni bankokat.
Aztán majd olvasom hírként hogy Gránit bank padlót fogott.
Sose vinném a pénzem ilyen garázscéghez.
gránit bank 3-4% kamatot kínál, nekem most 3,33%-n van.
Baromság.
Ha lenne itthon kirendeltségük vinném a pénzem a)angol b) francia c) észt (igen!) d) lengyel bankokba
Ott tisztes akár 10% feletti kamat is lenne.
Vagy ha még merészebb lennék? Arab olajországok bankjai.
Nem is kéne olyan messzire menni mert itthon kincs irodájuk, de pl osztrákoknál van.
az egész EU-ban
Hát kérdező, te valami elképesztő egy sötét "ember" vagy az az igazi tipikus magyar.
A gránit OBA (ha egyáltalán tudod mi az) biztosított és pont ugyan olyan biztonságos mint az OTP vagy ERSTE vagy a többi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!