Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Létezik hogy a legnagyobb...

Létezik hogy a legnagyobb bank több milliós lekötött fix kamatozású betétre 0,15%-os kamatot adjon? Ez valami vicc?

Figyelt kérdés

OTP, ott van jelenleg majdnem 3M ft-om.

Lekötném, kérdezem mi a legjobb lekötési lehetőség. Fix futamidő esetén 0,15%-os kamat, ami konkrétan a számla fenntartási költségeket SE fedezi.

Kérdezem: ez valami vicc? 0,15%? Nem, nem vicc.

És ez a legjobb? Igen, ez a legjobb.

2015. máj. 20. 13:41
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem vicc, ez a 0% körüli alapkamat lényege. Ne lekösd a pénzed hanem költsd el, fektesd be, pörögjön a gazdaság. Ne ülj a pénzen hanem használd. Tudatos gazdaságpolitika eredménye ez, nem vicc.
2015. máj. 20. 13:43
 2/23 anonim ***** válasza:
16%

Aha, létezik.

Nem éri meg. Ha tudod, akkor inkább vidd ki külföldi bankhoz a pénzed. Én is ezt tettem, bár az én férjem osztrák állampolgár, így kicsit könnyebb volt a számlanyitás.

2015. máj. 20. 13:44
 3/23 A kérdező kommentje:

Más bankhoz vinni a pénzt igen eszembe jutott.

Csakhogy ehhez előbb el kell juttatni a pénzt a másik helyre.

a) ha utalom? Majdnem 10.000-es utalási ktg lenne

b) ha kp-ban kiveszem? Több mint 20.000 kp kezelési ktg lenne.

És ez se vicc!

20.000-et fizessek azért hogy hozzájussak a saját pénzemhez és ott hagyhassam a bankot!

2015. máj. 20. 13:46
 4/23 anonim ***** válasza:
50%
koszond meg Viktornak.
2015. máj. 20. 13:56
 5/23 A kérdező kommentje:

Sztori. Felhívott egy pénzügyi tanácsadó X bank nevében hogy van-e megtakarításom hol tartok és miért nem viszem hozzájuk mert ők a piaci kamat felett ajánlanak.

Mondtam neki van 3 millám és szívesen viszem hozzájuk ha tud olyan módot hogy 1 év alatt legalább annyi kamat legyen hogy a régi bankból a pénzem elhozásának költségét fedezze!

Az illető tanácsadó számolt és közölte sajnos ilyet nem tud.

Annyi kamatot nem tudnak adni egy évre hogy az admin ktg-t fedezzék és akkor még haszonról szó sincs!

És akkor csoda hogy a kisember a Kun Mediátor és Questor karjaiba fut olyan könnyen?

2015. máj. 20. 13:59
 6/23 anonim ***** válasza:
26%

Aki az OTP-nél van az meg is érdemli. Népnyúzó bank.

A gránit bank 3-4% kamatot kínál, nekem most 3,33%-n van.

2015. máj. 20. 14:42
 7/23 TamásTóth ***** válasza:
85%

Létezik ilyen igen, az egész EU-ban (és USA-ban is) alacsony a kamat környezet, hogy pörgesse a gazdaságot. Ha neked ezzel a 0.15-ös kamattal gondod van, akkor nem tudom mit szólnál ahhoz, amikor NémetO-ban negative kamatot adnak. államkötvényekre például. Tehát beteszed 3 évre a pénzed államkötvénybe és ezért te fizetsz.

Ha nem tetszik, akkor ne tedd többé az adott bankba a pénzed. Tarthatod a párnád alatt is, nem kötelező bankban.

Ettől függetlenül ez egy globális jalanség és nem magyar sajátosság.

2015. máj. 20. 14:58
 8/23 A kérdező kommentje:

Hagyjuk már az ilyen no name sufni bankokat.

Aztán majd olvasom hírként hogy Gránit bank padlót fogott.

Sose vinném a pénzem ilyen garázscéghez.

gránit bank 3-4% kamatot kínál, nekem most 3,33%-n van.

2015. máj. 20. 16:27
 9/23 A kérdező kommentje:

Baromság.

Ha lenne itthon kirendeltségük vinném a pénzem a)angol b) francia c) észt (igen!) d) lengyel bankokba

Ott tisztes akár 10% feletti kamat is lenne.

Vagy ha még merészebb lennék? Arab olajországok bankjai.

Nem is kéne olyan messzire menni mert itthon kincs irodájuk, de pl osztrákoknál van.

az egész EU-ban

2015. máj. 20. 16:30
 10/23 anonim ***** válasza:
51%

Hát kérdező, te valami elképesztő egy sötét "ember" vagy az az igazi tipikus magyar.

A gránit OBA (ha egyáltalán tudod mi az) biztosított és pont ugyan olyan biztonságos mint az OTP vagy ERSTE vagy a többi.

2015. máj. 20. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!