Egyszerre mekkora a legnagyobb összeg, amit érdemes egyben betenni egy bankba?
Milyen szempontól?
Nagy jelentősége nincs, mert a sok kis összeg ugyanúgy problémás lehet, mint az egy nagy.
Én elsősorban az alapján döntenék, hogy az OBA (országos betétbiztosítási alap) mely összegre biztosít, ez nagyjából ma 30 MFt (euróban van az érték megadva, így ugye változó a összeg).
Sok múlik természetesen azon is, hogy pontosan milyen céllal, milyen időtávra és milyen termékbe fektetnéd.
Sok pénzügyi termék magas kockázatú, de számos olyan van, ami hozamgarantált, sőt még tőkegarantált is lehet.
Pár milliós tétel felett én már mindenképpen több termékbe fektetnék- és természetesen nem csak bankbetétben gondolkodnék.
(---bár te sem írtad, hogy bankbetét, de a "betenni a bankba" nekem betétre utal...)
...előző vagyok: és természetesen az is befolyásolná a döntésemet a fentieken túl, hogy mindezt milyen költséggel, milyen adózással, milyen időráfordítással tudnám megtenni.
A mai betéti kamatok nem túl fényesek, így mostanság NAGY ÁLTALÁNOSSÁGBAN inkább ráfizetődő időben és számlavezetési vagy egyéb költségekben sok számlát, sok apróbb megtakarítást fenntartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!