Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hol és milyen számlát érdemes...

Hol és milyen számlát érdemes nyitni a gyerekeknek?

Figyelt kérdés
Nemsokára születendő gyerekemnek szeretnék gyűjteni. Babakötvény nem jó. Fundamenta sem. Nem akarok olyat ahol megszablyák hogy csak lakásra költheti majd el vagy oktatásra. Tudom hogy ezekre adnak a legjobb kamatot és támogatást de nekem nem ez kell. Ha egy sima bankszámlát nyitok ott minden hónapban lenyúlja a bank. Olyan kell amin gyűjthetek. Minden hónapban tehetek rá. Mi a legjobb megoldás erre?

2016. jan. 17. 15:18
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Eddigiek alapján még mindig az arany a legjobb mert nem azt akarom hogy sokkal tobb penzt hozzon hanem h amit én gyűjtök rendszeresen az egybe meglegyen neki...
2016. jan. 24. 15:55
 12/16 anonim ***** válasza:
A questor nem bank volt, nem volt OBA biztosítasa, abszolút lutri volt és ezt mindenki tudta aki kicsit is utána nézett.
2016. jan. 24. 16:42
 13/16 anonim ***** válasza:

Pénzügyi téren nagyon nagyon nem vagy képben, javaslom kezd el olvasni kiszamolo.hu oldalt, nagyon sokat fog segíteni.

Az a baj, hogy nem látod át mi a különbség kockázatban mondjuk a questor vagy egy állampapír vagy mondjuk egy bankbetét között. Kiszamolot tényleg nagyon ajánlom, sokat fog segíteni.

2016. jan. 24. 16:46
 14/16 A kérdező kommentje:
És jelen helyzetben ki garantálja neked hogy egy állampapír nem lutri? Azt ne mond hogy a kormány mert Ennyire naív nem lehetsz.
2016. jan. 27. 09:18
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem én vagyok a naiv hanem te vagy az abszolút tájékozatlan. :(

Nem a kormány a garancia.

Ha az állampapírral gond lenne az egyet jelent az államcsőddel. Ez a veszély jelenleg egyáltalán nem fenyeget.

A questorrol meg annyit, hogy aki figyelmesen olvasott kiszamolo blogot az időben kiszállt belőle. Jött is utólag visszajelzés aki megköszönte az oldal gazdájának a hasznos tanácsot ez ügyben, így nem vesztett egy rakás pénzt.

2016. jan. 27. 11:56
 16/16 anonim ***** válasza:

Az aranyról se hidd, hogy olyan bombabiztos üzlet. Gondolom azért ez tetszik a legjobban, mert ez kézzel fogható, tömege van, ott van a kezedben, tehát abszolút érték.

Valójában aranyba fektetni akkoriban érte meg igazán, amikor a forgalomban lévő pénznek arany fedezete volt. Ma ez már nincs így, a pénznek árufedezete van, az arany pedig egy közönséges tőzsdei termék, tehát árfolyama van. Olyan mint ha mondjuk dollárba vagy euróba fektetnél, ki vagy téve az árfolyam ingadozásának.

De ezen túl az arannyal gyakorlati problémák is vannak. Kezdjük a megvételnél.

Itt két út járható: vagy befektetési aranyat veszel, ami gyakorlatilag egy papír, olyan, mint az állampapír: dematerializált. Mivel az eddigi reakcióidból úgy látom, elég paranoid vagy, ezért gondolom ez a megoldás neked nem túl bizalomgerjesztő.

A másik megoldás - nyilván erre gondoltál - a fizikai arany, magyarán veszel egy aranytömböt. Ezzel meg az a baj, hogy hol tartod. Otthon a konyhaszekrényben eldugni vagy a kertben elásni nyilván nem nyerő, ha meg trezort bérelsz neki egy bankban, annak szintén költségei vannak. Vehetsz otthonra egy biztonságos páncélszekrényt, de az sem olcsó, főleg olyan kiépítéssel, ami ér is valamit.

Mindent összevetve én meggondolnám a babakötvényt...

2016. jan. 27. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!