Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Érdemes csináltatni személyit...

Érdemes csináltatni személyit a gyerekeknek vagy lesz ez az e kártya?

Figyelt kérdés

Mert nincs egyik gyerekemnek se és most egyre több helyen hallodtam ,mondjuk nem tudom minek !?

7, 3 évesek a legkisebbem meg 10 hos lesz

2015. júl. 18. 08:29
 1/8 anonim ***** válasza:
10%
Én pont most fogok személyit csináltatni a kisfiamnak jövő héten. Én nem várok erre az új hülyeségre. Nem is tudom, hogy ki találta ki, valakinek biztos nagyon jó pénz van benne. Ha majd elhagyod, vagy elkevered és nem találod, akkor se személyi, se lakcímkártya, se TAJ kártya, se semmi nem lesz, mert egyből nem lesz meg az összes...
2015. júl. 18. 08:42
 2/8 anonim ***** válasza:
42%

2,5 éves a lányom, nem csináltattam neki és nem is fogok.

Nem kérték soha sehova, még ovis beiratkozáshoz, lakcímváltozáshoz sem.

Teljesen felesleges macerának tartom.

2015. júl. 18. 08:46
 3/8 anonim ***** válasza:
10%

Ebből elég sok vita van hogy ki hogyan értelmezi a tv-t, mert elvileg kötelező lenne mindenkinek megcsináltatni (14 év alatt ugye ingyenes).

De mi is még csak most csináltatjuk meg a 3 évexnek meg a 10 hónaposnak. Óviban nálunk már kérik, eddig nem kérték.

2015. júl. 18. 14:05
 4/8 anonim ***** válasza:
10%

Kötelező.

Az hogy eddig nem kellett sehova, az egy dolog. De mi van ha egyszer kellene, és nincs. Mondjuk utaztók, vagy autóval mentek, közúti ellenőrzés és igazoltatnak. Mivel igazolod a gyereket? Mert a lakcím vagy taj kártya nem fényképes.

Nem értem, miért gondolják sokan macerának, kértem időpontot, kitöltöttem egy papírt, kb 3 perc, lefotózták, kaptunk egy ideiglenes kártyát, majd 3 hét múlva jött az sms hogy mehetek az igazolványért. kétszer 5 percet vett el az életemből.

2015. júl. 18. 19:57
 5/8 anonim ***** válasza:
10%
*utaztok
2015. júl. 18. 19:57
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem íróval.

Kötelező, hiába írogatják páran, hogy nem az! És percek alatt kész.

2015. júl. 21. 19:21
 7/8 anonim ***** válasza:

Miért kellett mindenkit lepontozni?

Speciel én azért akarok a fiamnak csináltatni, mert egyrészt tudom, hogy kötelező, bár nem kérik, viszont utazni szeretnénk és oda meg kell! Útlevelet azért nem fogok, mert ahová utazni szeretnénk, oda elég a személyi, ami meg amúgy is kötelező és jó, ha van.

De aki lepontozott, az nyugodtan tegye meg most is!:)

2015. júl. 21. 19:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat
2015. júl. 21. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!