Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy lehet ez? Részletek: a...

Hogy lehet ez? Részletek: a 80-as években (pontosan nem tudom, mert még kislány voltam) Házat vettünk hitelre, jelzáloggal, kezesekkel.

Figyelt kérdés

96-ban elárverezték egy teljesen más ügyből kifolyólag.

A közelmúltban a bank levelet küldött a fenn álló tartozásról és annak kamatairól anyámnak és a kezeseknek is,jelezve a követelést a tartozásról.Hogyan lehet ez? Az árverezés során nem az lett volna a jogszerű,hogy kiegyenlítik a jelzálogot? Mi ilyen esetben a teendő? Ha anyám nem tud fizetni,behajthatják az akkori kezeseken?

2010. márc. 15. 16:02
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nem létezik, hogy ennyi ideig nem is jelentkeztek, aztán egyszer csak itt a tartozás, ez teljesen törvénytelen, ennyi idő alatt még a tényleges tartozás is elévül, ha a banktól nem kaptok róla rendszeresen értesítőt. Szerintem ügyvéddel beszéljetek, mert itt valami nagyon nem tiszta.
2010. márc. 15. 19:54
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is hasonló történt. 80-as években szüleim részéről hitel,jelzálog a házra. Kifizették. Erre tavaly kaptam egy levelet a banktól,hogy a 6éve elhunyt édesapám által mennyit örököltem adósságban.

Hiába írtam levelet nekik,hogy azóta meg volt a hagyatéki,azóta én is vettem fel jelzálog hitelt,sehol nem jegyzik ezt a tartozást,mert ugye ez már ki volt fizetve,mégis kötik az ebet a karóhoz,hogy nekik van igazuk. Persze azóta eltelt fél év, és nem jelentkeznek. Ne hagyd annyiban.

2010. márc. 16. 08:12
 3/3 anonim válasza:

VAn egy bizonyos elévülési idő,igazuk van az előttem szólóknak!Ne hagyd annyiban teljessen jogtalan a követelésük!

Sok sikert!

2010. márc. 16. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!