Jelzáloggal terhelt lakás elcserélése? Mennyi esélyem van rá?
4 éve vettek a nővéremék egy házat 22M Ftért,21Ms hitelt vettek fel rá.Ahhot,hogy ezt megkaphassák az én lakásomra is terheltek jelzálogot.Ennek a lakásnak az értéke 11M forint.Én ezt a lakást szeretném elcserélni és kiváncsi vagyok vajon mekkora esélyem van rá,így hozzáértőket kérdeznék először és csak utána megyek az OTPbe.
Tehát a másik ingatlan értéke 10M FTa,amire el szeretném cserélni.
Azt tudom,hogy az én nevemen kell,hogy legyen az ingatlan ahhoz,hogy először is át lehessen rá rakni a hitelt,de a tulajdonos azt mondta,hogy ügyvéd elött írt papírral még ezt is vállalná.
Tehát a házról írnánk egy adásvételt,a bank erre rátelhelné a jelzáloghitelt és utána az én lakásom is úgymond el lenne adva ennek az emberkének.
A hitellel elmaradásuk a nővéreméknek soha nem volt,én is OTPs vagyok 13 éve,ide érkezik a fizetésem is,semmilyen hitelem nincs.
Tehát van rá esélyem,hogy ezt így megvalósítsam?
Köszi előre is.
Csak a bankon múlik, hogy áthelyezze a jelenlegi jelzálogot a másik ingatlanra.
Nem akarok vészmadár lenni, de egyrészt mivel a másik ingatlan értéke alacsonyabb, másrészt ez hatalmas papírmunkát jelent a banknak így el fognak hajtani. Ezt úgy 75%-ra mondom. Akkor lenne esélyed, hogyha drágább vagy könnyebben értékesíthető ingatlanra cserélnél.
igen, van rá esély. Költséges és lassú folyamat lesz.
Kell fizetned becslést, ha ez rendben van, akkor szerződést kell módosítani és közjegyzői okiratot. Utóbbiakat is fizetni kell...
Tudna valaki segíteni??? Én most szeretném elcserélni a lakásomat, családiházra. A lakáson van még 7 millió jelzálog., amit vinnék magammal. Van valaki akinek már sikerült? Igaz a bankban elhajtanak, macerás vagyok.... De másnak sikerült, akkor nekem is fog. De hogyan műkődik?
Kérlek segítsetek. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!