Fundamenta kérdés?
Ha van egy 76 hónapos lakáskassza szerződésem, de ha 49 hónap múlva év múlva úgy döntök, hogy nem akarom tovább fenntartani, ugyanolyan feltételekkel tudok mintha 49 hónapos szerződést kötöttem volna?
Át akarom változtatni a "hatéves" szerződést "négyévesre" de a személyi bankárom azt mondja, hogy tök felesleges, mert ha 4 év múlva úgy döntök, hogy kell a pénz, ugyanolyan lesz, mintha már alapból 4 éves szerződést kötöttem volna.
Nem értek hozzá sajnos
Még egy javaslat.:
Amikor eljutsz odáig, hogy hitelt igényelsz majd, sokkal alaposabban járd körbe, mi hogy működik, mint ahogy most kötötted ezt a megtakarítási szerződést, mert súlyos milliókat lehet bukni azzal, ha nem vagy körültekintő. Alaposan olvasd el pl az ÁSZF-et. Benne van, hogy pl milyen módosítási lehetőségeid vannak, ne dönts azonnal, inkább kérdezz több helyről is.
Sok jó weboldal, blog van a témában, pl én ezt az oldalt nagyon kedvelem, pedig eléggé járatos vagyok a témában, mégis mindig van valami jó kis vitaindító téma. Majdnem minden pénzügyi termékről találsz leírást és sok-sok véleményt:
kiszamolo.hu
Vannak weboldalak, ahol szintén találsz a neten mindenfélét pénzügyekről:
www.porfolio.hu
www.penzcentrum.hu
www.bankomitor.hu
És vannak korrekt, felkészült tanácsadók is, csak nehéz rájuk akadni.
köszi!
hitelből igazából nem tudom melyik lenne jó. a fundamentás lakáskölcsön jónak néz ki, csak sajna túl kevés idő alatt kell visszatolni. emiatt brutális törlesztő van, ha két szerződése van az embernek.
Azt neked kell eldöntened, hogy mi a célod. Ha nem akarsz többet visszafizetni, mint amennyi a szerződéses összeg, akkor a lakáskölcsön a megoldás. Ha nem zavar, hogy akár a többszörösét is visszafizeted az évek során, akkor meg nézz körül banki hitelek körül!
Ha a 6 éves szerződésedet a negyedik év végén fel akarod használni, azt most felesleges piszkálni, ráérsz akkor. A hosszú módozatokat azért szokták javasolni egyébként, mert a szerződés megosztható, az EBKM többszörözhető általa és emiatt a hosszú a leginkább hozamtermelő módozat. Erről pl a kiszámoló egy k...szót nem ejt, sőt, egyenesen lebeszél a hosszú módozatokról. Ez csak egy kis ízelítő, hogy mennyire lehet komolyan venni az ajánlott oldalt.
" A hosszú módozatokat azért szokták javasolni egyébként, mert a szerződés megosztható, az EBKM többszörözhető általa és emiatt a hosszú a leginkább hozamtermelő módozat."
Az ÁSZF-ben világosan le van írva, hogy a megtakarítás futamideje bármikor módosítható, tehát annak sincs semmi akadálya, hogy a 4. évben valaki meghosszabbítsa a szerződését, HA van kedve/módja/ a megosztáshoz.
Ezek ismeretében nemigazán látom be, miért kellene egy ügyfélnek indulóban 120 hónapra szerződni,ha még fogalma sincs, mi lesz vele pl 4-5 év múlva. (A valós okot tudom, de nem írom le, mindenki maga vonja le a következtetést)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!