Fundamenta kérdés?
Ha van egy 76 hónapos lakáskassza szerződésem, de ha 49 hónap múlva év múlva úgy döntök, hogy nem akarom tovább fenntartani, ugyanolyan feltételekkel tudok mintha 49 hónapos szerződést kötöttem volna?
Át akarom változtatni a "hatéves" szerződést "négyévesre" de a személyi bankárom azt mondja, hogy tök felesleges, mert ha 4 év múlva úgy döntök, hogy kell a pénz, ugyanolyan lesz, mintha már alapból 4 éves szerződést kötöttem volna.
Nem értek hozzá sajnos
*Ugyanolyan feltételekkel tudok kiszállni?
uh bocsi, meglátszik a 12 órázás
Ha a szerződésed elmúlt 4 éves, és lakáscélt is igazolsz, akkor jár az állami támogatás akkor is, ha eredetileg hosszabbra kötötted a megtakarítást.
Most nem érdemes átmódosítanod a szerződést, mert a4. év végén is van rá lehetőséged, de egyébként is több variációt is választhatsz.:
1 Felmondod a szerződését 4 év múlva és felveszed a megtakarítást.
2. Megosztod a szerződést valamelyik közeli hozzátartozóddal, felmondod az egyik szerződést, a másikat pedig fizeted tovább még két évig. Ez azért jó, mert nagyon jó hozamot tudsz elérni a megosztott szerződéssel.
3. Módosítani a szerződést 4 évesre csak akkor érdemes, ha a hitelrészre is szükséged lenne.
ja amúgy nem is 6 éves szerződésem van, hanem 10.
onnan indultunk, hogy alapból egy 4 évest akartam. a személyi bankár rábeszélt a 6-osra, oké ez még bele is férne. viszont egyszer csak felhívott, hogy akarom-e hogy megemelje 8 millióra a felvehető szerződéses összeget? hm mondom miért ne? nem kell többet fizetni, meg stb. aha. csak azt nem mondta, hogy módozatot léptetett, és a 6 éves szerződésemből csinált egy 10 est.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!