Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Fundamenta kérdések? Bocs...

Fundamenta kérdések? Bocs nagyon hosszú.

Figyelt kérdés
Szóval volt egy szerződésem amit 8000ft-al fizettem volna 4 évig.Aminek végösszege 1290.000 ft. Fizettem 2 évig ami 192000 önrészt jelent.Mivel sikerült jobb munkahelyet találnom így felemeltem a díjat 20000ft-ra és 6 évre változtattam a szerződésemet.Megkaptam a levelet amiben írják mennyit kell fizetnem.azzal nincs is problémám.Viszont új szerződéses összegem 3.240.000ft és új módozat 822. Ezzel az a problémám hogy a fundamentás táblázat szerint kemény 20000ft-ér hogy én 2 évig fizettem 8000ft-ot.Meg nem ír semmit arról hogy mi van az eddig befizetett 190.000ft-os befizetésemmel.Az elveszett vagy mi?
2015. ápr. 1. 10:37
 1/5 anonim ***** válasza:

A befizetett díjakra jár a 30% támogatás és a kamat is, tehát a megtakarításodból egyetlen fillér nem vész el, ezen ne aggódj.

"fundamentás táblázat szerint kemény 20000ft-ér"

Ezt a mondatodat nem értem, hiszen ha eddig a Szerződéses összeg 1,29M Ft volt, most meg 3,24M lett, akkor milyen 20E Ft-ra gondolsz?

Mivel a megtakarítási idő alatt változik a havi befizetés, nem lehet a Fundás táblázatból kinézni a részleteket, hiszen ott csak azok vannak feltüntetve, amikor végig azonos összeget fizetsz.

A Szerződéses összeg áll a saját befizetésből, az arra kapott 30% támogatásból, a kamatból (1-3%), amit együttesen megtakarítási résznek hívunk és áll egy hitelrészből is.

Azt, hogy a 3.240M Ft a Szerz. Összegből mennyi lett a saját megtakarítási rész és mennyi lett a hitelrész, csak a fundás mobilbankárodtól, vagy szerz. szám alapján az ügyfélszolgálattól tudod megkérdezni.

2015. ápr. 1. 13:01
 2/5 anonim ***** válasza:
Most én vagyok a hülye, amiért nem értem, hogy a kérdezőnek mi a baja? Emelted a szerződéses összeget tehát keletkezett egy számlanyitási díjkülönbözet. Ha öt évig végig 8ezret fizetsz, akkor is más összeg jön ki, ha menet közben változtatsz a havi befizetések, akkor is, ha végig 20 ezret fizetsz, akkor is.
2015. ápr. 2. 08:30
 3/5 A kérdező kommentje:

"fundamentás táblázat szerint kemény 20000ft-ér"

Ez úgy jött ki hogy megnéztem a táblázat szerint mennyit kapnék ha most kezdenék egy új 4éves szerződést 20000ft-al fizetni.ugye arra 3.220.000ft jött ki.De a lényeget meg tudtam és köszönöm szépen

2015. ápr. 2. 16:12
 4/5 Dina34 válasza:
Nekem is lenne 1 kérdésem,hogy ha 7 év után a fundamentától felvettem amit eddig megtakarítottam,akkor az áfás számlákat az én nevemre kell kérnem?
2015. júl. 4. 08:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha van kedvzményezett, akkor az ő nevére, ha nincs, akkor a szerződőére.
2015. júl. 4. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!