Banif plus Banktol valaki mar kapott ertesitest akinek deviza hitele volt?
Mindenki kapott már elszámolást????
Én még mindig nem! :(
Nyugi, sokan nem kaptunk még. Én sem.
Üdv, Laci
Sziasztok, Mi is ebben a helyzetben vagyunk mint amit sokan leírtatok. Még Mi sem kaptunk levelet viszont küldjük a panaszt ezzel kapcsolatban. Ha valakinek segítségére szolgál, találtam egy kalkulátort a devizahitellel kapcsolatban, irányadónak jó esetleg.
Lehet itt lesz a kutya elásva! Simán beszorozták a chf összeget a ónapopk számával majd lazán azt megszorozták a szerződésben szereplő árfolyammal...
Bár még várom az elszámolást tőlük, de ha a visszafizetett rovatban az én esetemben 2.841ezer lesz akkor tényleg így számolnak. Gyakorlatban pedig 4,2milla volt visszafizetve....
Üüüügyes... no ezt nem hagyjuk annyiban!
Üdv, Laci
Nézzétek meg, hogy havonta mennyi FRANK-ot fizettetek törlesztésként.
Pl.: 300 CHF a havi törlesztő
Mindegy,hogy éppen 160 (48.000 Ft) vagy 260 (78.000 Ft) volt a frank, az a hitel felvevőt terheli. Az nem tisztességtelen.
A tisztességtelen része az, ha pl. 300 CHF esetében a 160 Ft-al kellett volna számolniuk, de ők árfolyamrést alkalmazva 164 Ft-on számolták. Azaz abban a hónapban ők 300*4= 1.200 Ft-t vettek el tőled jogtalanul. Ami kb. 7 CHF.
Ha ezt a teljes futamidő alatt így tették, tehát amikor 160 volt akkor 164-el számoltak, amikor 260 volt, akkor 264-el (ami mondjuk 72 hónap), akkor az 72*1200 Ft = 84.000 Ft jár vissza.
Ha volt indokolatlan kamatemelés, az már más tészta, az más számolás. Akkor ez az összeg lehet jóval több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!