Megéri ezt a Fundamentát elkezdeni?
ügynökszagot érzek.
Az ügynöknek egyik legalapvetőbb tulajdonsága, hogy igyekszik álcázni magát, mert kínosnak tartja. Joggal.
Az elmúlt években már sokan megégették magukat, akik ügynökökre bízták magukat, így nem kelt bizalmat az, aki megvallja, hogy ő ügynökként keres kapcsolatot az emberekhez. Nem véletlen, hogy hamis színben, pénzügyi tanácsadónak igyekeznek beállítani magukat, ami valójában ordas hazugság,és a járatlan emberek megtévesztését szolgáló törekvés. Ezek a lóti-futik jellemzően egy két hetes értékesítési érvelés tanfolyamon avanzsáltak "szakértőkké", szakmai tárgyi ismereteket sem előtte, sem közben nem szereznek, legfeljebb abban a kivételes esetben, ha saját indíttatásból interneten elkezd utánanézni autodidakta próbálkozás keretében.
De ez nem jellemző mégsem, aminek oka az, hogy a megbízók helyett az ügynökök nem is értékesíthetnek, nem köthetnek szerződést, nem vehetnk át pénzt, csak és kizárólag egy feladatuk van, felkelteni a figyelmet családi, baráti ismeretségi körben,és rajtuk keresztül eljutni az ő ismerőseikhez "visszautasíthatatlan ajánlatokkal".
Az ügynöktől nem elvárás a megbízó részéről a szakmai hozzáértés, csak az ügyfelek beterelés a szolgáltatóhoz. Tanácsot adni ügynöknek a törvény szerint is TILOS !, joga arra terjed ki, hogy a megbízója ajánlatának paramétereitől tájékoztassa a potenciális ügyfeleket, és felsorolja az adott szolgáltatás előnyeit. Pont.
Felettébb megmosolyogtató ez a látványos igyekezete a kedves propagandista barátunknak.
Azonban nagyon fontos mondatok hagyták el a billentyűzetét, melyekért ezúton szeretnék köszönetet mondani. Ugyanis -bár a szándéka érezhetően nem ez volt- ő maga ismerte el, hogy a Fundamenta személyi bankárai képzett, valódi tanácsadók.
Mert, mit is mondott a mi barátunk?
"...aminek oka az, hogy a megbízók helyett az ügynökök nem is értékesíthetnek, nem köthetnek szerződést, nem vehetnk át pénzt, csak és kizárólag egy feladatuk van, felkelteni a figyelmet családi, baráti ismeretségi körben,és rajtuk keresztül eljutni az ő ismerőseikhez "visszautasíthatatlan ajánlatokkal".
Az ügynöktől nem elvárás a megbízó részéről a szakmai hozzáértés, csak az ügyfelek beterelés a szolgáltatóhoz. Tanácsot adni ügynöknek a törvény szerint is TILOS !, joga arra terjed ki, hogy a megbízója ajánlatának paramétereitől tájékoztassa a potenciális ügyfeleket, és felsorolja az adott szolgáltatás előnyeit. Pont."
Köszöntelek a valóságban! Lássuk, mi is a helyzet e téren: a Fundamenta személyi bankárai MNB engedéllyel rendelkeznek (enélkül a tevékenységét nem végezhetik) szakirányú végzettséggel rendelkeznek (ez is törvényi feltétel), folyamatos szakmai képzésen vesznek részt, jogosultak szerződést kötni és pénzt átvenni.
Tehát minden kitételnek, -mely tájékozatlan barátunk szerint megkülönbözteti az ügynököt a tanácsadótól- megfelelnek.
Talán abba kellene hagyni ezt a sehova sem vezető szócséplést, kedves barátom!
Sziasztok!
Kíváncsiságból benéztem ebbe a kérdésbe is, és végig olvastam.
Kedves 43%-os válaszoló, én full hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz sajnos, de ami lejött nekem:
Darálod, hogy a folyó tele van piranhákkal, de azt nem árulod el, hogy hogy lehetne átkelni...
Na az ilyen emberektől hülyét kapok...
Maga a pénzügyi szolgáltatás részéhez nem értek. De az biztos, hogy szcientológiai módszerhez kísértetiesen hasonló módon képzik az ügynököket.
Szinteket érhetnek el, vannak gálák, ahová csak azok mehetnek el akik megfelelő fokozatot érnek el. Van egy csoportvezető aki folyamatosan ösztönzi a hülye ügynökeit dicséretekkel, a gyors meggazdagodás lehetőségével.
Pl.: remélem, hogy jövőre már a kettes szintűek is velünk együtt ünnepelhetnek, de ne aggódjatok. Ku.va jók vagytok! Simogatom a buksikáitokat.
Az ügynökök hülyék, de azt hiszik okosak, mert embereket tudnak meggyőzni és az akaratuk szerint cselekszenek. Azt viszont nem tudják, hogy a csoportvezető egy teljesen más képzést kap és az a dolga, hogy munkába fogja a hülye ügynökeit. Aki gyengébben teljesít azt folyamatosan emlékeztetni kell rá.
Vannak anyagok, előre megírt párbeszédek személyes és telefonos megkeresésekre azt illetően, hogy hogyan lehet a lényegre térni. Sőt olyan tanácsot is olvastam, hogy az ügynök nyugodtan magával vihet szituációs papírokat, mert
a mappáján úgyse látja senki mi van nála.
Végülis ez is elfogadható lenne, hiszen ha valaki kezdő ne hebegjen habogjon. Nekem csak az volt furcsa amilyen stílusban a belső levelezések elhangzanak.
Egyébként ha valaki teljesen ellenáll, akkor még fel lehet használni kapcsolati adatok megszerzésére.
Engem is talált meg Fundamentás, nem tudtam megszabadulni tőle. Teljesen mindegy volt mit mondtam, egész egyszerűen volt rá válasza. Elképesztő jól ki volt képezve. Hosszú távon nem hagyott békén. A túlzott erőszakossága verte ki a biztosítékot és ez vezetett ahhoz, hogy jobban utánanézzek, hogy mit tanítanak az Akadémián, hogy lesz valaki ilyen, hogy mételyezik meg az agyát.
Az egész hátterében egy jutalékrendszer van. Ha ügynöknél kötsz szerződés, akkor tudomásom szerint a számlanyitási díja hozzá kerül. Ő nem neked akar jót, hanem saját magának. Kérdeztem is a Fundamentásomtól, azzal kezdjem a megtakarításom, hogy fizessek neked 30 ezer számlanyitási díjat? Ha valaki multimilliomos akar lenni akkor lehet beszervezni új ügynököket is és kitanítani őket, ezután mentori jutalék jár. Valami hasonlót írt a csoportvezető Braziliából, hozzátéve, hogyha elég jók lesznek ők is nyaralhatnak.
Sajnos munkatársam volt, ezért még nehezebb volt megszabadulni tőle, de értésére adtam a végén és azt hiszem emlékezni fog rá pár évig. Ha jól tudom már kiszállt, mert tartozást halmozott fel a munkájában a Fundamenta számláján. Nem fizetett a tablet és az irodahasználat után díjat és egyéb mínuszos dolgokat hozott össze. - ezt nem tudom hogy lehetett. (A tablet azért kell, mert ha azon kötnek több pénz jár, mintha hagyományosan. De ezek szerint fizetni kell érte.)Szerintem nála felborult az egyensúly, több lett a befizetnivalója, mint amennyi jutalékot már össze tudott hozni, mert emberi kapcsolatok terén kiégett ügynökké vált, nem maradt benne több lehetőség.
Ismerek olyat, aki elégedett a Fundamentával, én ha kötnék biztos, hogy kihagynám az ügynököket. Ezek olyan emberek akik nem akarnak ténylegesen dolgozni, de sok pénzt akarnak keresni és képesek ehhez gátlástalanul felhasználni minden létező emberi kapcsolatukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!