Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Megéri ezt a Fundamentát...

Megéri ezt a Fundamentát elkezdeni?

Figyelt kérdés
Mennyi a maximum és mire jó?Meddig kell fizetni?
2015. ápr. 3. 12:38
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:

27-es, ez a mondatod ellen semmi kifogásom, teljes mértékben egyetértek vele:

"Mindenkinek azt javaslom, ha függő, vagy többes ügynökkel hozza össze a sors, akkor hallgassa meg, de ne csak az ő értékesítési érveire támaszkodva hozza meg a döntését."

Ezzel a mondatoddal viszont vitatkoznék, de tudom, felesleges, te már eldöntötted, hogy ez így van és kész...

"Egy ügynök nem fogja az ügyfele érdekét képviselni, csak a megbízója érdekeit !!!"

A helyzet az, hogy az összes szolgáltató, sőt minden ember valamilyen érdekeltségi rendszer szerint működik, de azért a skála igen széles.

Bármennyire hihetetlen számodra (még azt is elfogadom, hogy lehetnek rossz tapasztalataid ebben), nekem és a kollégáim többségének legalább olyan fontos a korrekt tájékoztatás, mint a megbízóm elvárásai és mivel nem vagyok "függő ügynök", megengedhetem magamnak, hogy valóban a lehető legjobban mutassam a kínálatból és végső soron az érdekem is ez, hiszen abból (is) élek, ha tovább ajánlanak.

Nem állítom, hogy mindig könnyű az elvárásokat és az érdekeket összeegyeztetni, de nem lehetetlen.

2015. ápr. 6. 19:57
 32/59 anonim ***** válasza:

@ 30 : Látom ideges lettél. Most haragszol rám, mert esetleg felnyitom emberek szemét, akik körültekintőbbek lesznek, és nem omlanak a magukat pénzügyi tanácsadónak hazudó ügynökök hálójába, ezzel az oly annyira áhított jutalékszerzéstől eleshetsz.

Téged nem ismerlek, így nem személyedről írtam, hanem egy jelenségről, a jellemző esetekről. Elvileg lehetséges, hogy kilógsz a sorból, és téged kivételesen nem kizárólag a jutalék maximalizálás mozgat, amikor új és új ügyfeleket próbálsz beterelni a megbízó, és ügyfélszerzésért jutalékot ígérő pénzügyi szolgáltató portfoliojába.

Az autós analógiád nem állja meg a helyét, mert az állami támogatás nem elengedhetetlen feltétele egy pénzügyi konstrukciónak, így nem a kerék, hanem az új autó átadásakor rákötött masni lenne analóg.

2015. ápr. 7. 19:13
 33/59 anonim ***** válasza:

"Téged nem ismerlek, így nem személyedről írtam, hanem egy jelenségről, a jellemző esetekről. Elvileg lehetséges, hogy kilógsz a sorból, és téged kivételesen nem kizárólag a jutalék maximalizálás mozgat"

BINGÓ:)

Amúgy összekeversz két válaszolót, én pl cseppet sem vagyok ideges és az "autós" példát sem én írtam:)

2015. ápr. 7. 19:28
 34/59 anonim ***** válasza:

A nyílt színi ostobaság általában khoz a sodromból, igen. Ahogy a nehéz felfogás is. Látom nem jutott el a felsőbb szervedhez, hogy semmi közöm a lakástakarékokhoz.

Aha, tehát szemeket nyitsz fel? Tényleg? Így nevezed, amikor hülyeséget állítasz, majd mellébeszélsz és terelsz, mint a pulikutya? Ja, végülis lehet, hogy pár szemet tényleg felnyitottál azzal kapcsolatban, hogy mennyire vehető komolyan az ilyen magadfajta önjelölt pénzügyi zseni.

Ami az utólagos analógiát illeti, látom még mindig próbálod magyarázni a magyarázhatatlant. Az állami támogatás része a konstrukciónak. Ehhez az álltámhoz csak így jutsz hozzá. Tehát ezt elbsztad. A másik, ami láthatóan nem talált fogadó felet, hogy ki az a barom, aki ltp-t nyit de nem kéri az álltámot? Tehát ezt is elbsztad.

2015. ápr. 7. 19:38
 35/59 A kérdező kommentje:
Lehet szüneteltetni?
2015. ápr. 8. 11:58
 36/59 anonim ***** válasza:
Lehet max egy évig. Végső esetben fel is mondhatod ha netán valamiért nem tudod fizetni. De akkor az álltámot nem kapod meg.
2015. ápr. 8. 12:25
 37/59 anonim ***** válasza:

@ 34 : "A nyílt színi ostobaság általában khoz a sodromból "

Értem. Akkor már csak az a kérdés, hogy miért teszed mégis.

"Az állami támogatás része a konstrukciónak."

Az ügyfélnek nem az a célja, hogy ltp-t vásároljon magának, hanem az, hogy lakást vegyen, vagy felújítson. Itt tévedtél el.

Az ltp tehát nem cél, hanem egy eszköz a sok közül ahhoz, hogy a célját elérje az ember.

Ebből következik, hogy számos alternatív út vezet a cél megvalósításához, nem szabad leragadni egy jutalék-érdekelt ügynök hasbabeszélő technikájánál, nem szabad ráhagyatkozni a döntésnél, mert nem fogja az ügyfele érdekét szem előtt tartani. Ebből mit nehéz felfogni számodra ?

Az állami támogatást szintén nem szabad aduászként elfogadni az ügynök érvelési technikájában. Számos olyan jobb lehetőség is adódhat, amelyhez nem tartozik állami támogatás, mégis összességében sokkal kedvezőbb a kitűzött cél megvalósításához.

2015. ápr. 8. 14:04
 38/59 A kérdező kommentje:
Azt mondják az OTP-és lakáskassza sokkal jobb mint a Fundamenta, ebből mi igaz szerintetek?
2015. ápr. 8. 14:54
 39/59 anonim ***** válasza:

Önjelölt pénzügyi zsenikém látom nagyon laza akarsz lenni de sajna csak egy ostoba flegmaságra futotta. Megint ott tartunk, hogy ha hallgattál volna, talán bölcs maradtál volna.

Ki mondta, hogy az ltp cél te szerencsétlen? Mit változtat azon a rém egyszerű, ámde számodra mégis képességedet meghaladó egyszerű tényen, hogy az állami támogatás révén szert tehetsz egy olyan konstrukcióra, melyben felhasználsz egy x összeget és legrosszabb esetben is alig10 ezerrel fizetsz rá többet vissza, de egyes módozatoknál még a felvettnél kevesebbet is? Ez már olyan rossz, hogy tényleg egy igazi ostoba, aki ilyet igénybe vesz. Na és miért veszi igénybe? Ja, hogy azért, mert lakáscélja van? (Mert hogy nem csak a vásárlás lakáscél kedves alultájékozott zsenikém)

Bámulatos mit össze nem tudsz rugózni ezen a jutalék dolgon. Mekkora esélyt látsz arra, hogy a kis öntelt buksikád csekély tartalma feldolgozza azt az egyszerű tényt, hogy a világon Mindenkit (gy.k: Téged is) valamilyen érdek mozgat? Bár nagyon kikerülted a kérdést, de esetleg fénnyel táplálkozol? Kerülöd a boltokat, mert a szupergyanús eladók csak a fizujuk érdekében akarnak eladni neked kép baja zsömlét? Szar lehet ilyen paranoiával élni.

A hűdeszuper befektetéseid után szerinted senki sem érdekelt anyagilag te nagyon szegény?

Huszadszor nyelerged el a sokkal jobb lehetőségedet. Hát akkor ismét itt a lehetőség, mutass egyet! Számokkal, ha kérhetem és kerüld az eddig alkalmazott mellédumálást! Rajta, figyelek!

2015. ápr. 8. 15:34
 40/59 anonim ***** válasza:
Arról már nem is beszélve, hogy ltpt nyitnak ám komoly és valódi szakértelemmel rendelkező pénzügyi szakamberek is mert veled ellentétben két dolgot biztosan tudnak: Számolni és racionálisan gondolkodni. Tudom, tudom, ők se értenek hozzá. A bankmonitoron is ostobák dolgoznak, a terméket ismerő és méltató szakemberek sem szakemberek. Milyen jó, hogy ta vagy nekünk és felnyitod a szemünket! :D
2015. ápr. 8. 15:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!