Megéri ezt a Fundamentát elkezdeni?
Szavakon való lovaglás, azok csűrése, csavarása. Senki sem abból akar élni, hogy vasárnap zárva tart, így a Fundemanta tulajdonosai sem.
Ismétlem, az egész konstrukciót csak az állami támogatás tartja életben, anélkül összeomlana az egész. A kedvezményes hitelkamatokért cserébe a piacinál alacsonyabb betéti kamatot fizetnek a rendszeres megtakarításra.
12-es, és szerinted miért támogatja a lakáskasszákat az állam? Nem bonyolult a megfejtés, azért, mert a megtakarítás az államkincstárba kerül, ott meg minden fillérnek örülnek.
A többi okfejtésed nem tartozik a tárgyhoz, nem értem, minek kevered ide.
Az államkincstárba kerül. Kétes erkölcsű szimbiózis ez az állam és kivételezett helyzetben lévő két pénzügyi szolgáltató között.
Az árát az adófizető polgárok fizetik meg, a Funda nyereségérdekelt szolgáltatásához kapcsolt állami támogatás csökkenti a közszolgáltatásokhoz szükséges forrásokat, amiket emelt adókkal kell más helyről kompenzálni.
Nem mondtam sehol, hogy összeesküvés lenne mögötte. A számba adjátok, és aztán nekem estek :-) Sajátos stratégia.
A lényeg az, hogy a mezei júzer számára az állami támogatás azt a szakadékot hidalja át, ami nélküle létre sem jött volna. ( v.ö: "a házasság számos problémára megoldást kínál, amelyek nélküle létre sem jöttek volna" :)
Avagy: ha ugyanazon összegű megtakarításaimat mondjuk bef. alapban gyűjtögetem (pl. pénzpiaci alap,hogy a kockázatokat is hasonló szintre tegyük) akkor annyival kapok több hozamot, amennyivel magasabb lesz a piaci lakáshitelkamat. Ez kb. egyenértékű azzal, mint hogy a fundánál a relatív alacsony betéti kamatot kompenzálja az állami támogatás a hitelkamat oldalon.
Sok műhó semmiért, de egy csomó extra kötöttséget kell bevállalni, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy nagyobb összegű lakásvásárlási hitelnél a 30 %-nyi támogatás abszolút értékben, Ft-ban maximálva van. Így minél magasabb a hitelösszeg, annál jelentéktelenebbé válik a konstrukció állami támogatás hatása.
Nem véletlenül írtam, hogy hasonló kockázatú termékeket hasonlítok össze. Pénzpiaci alapban zömmel szuverén kockázatú eszközök vannak.
Mi az, hogy "ott nincs hitel" ? Szabadon válogathatok a hitelpiacon versengő szolgáltatók között. Kell ennél jobb ?
Tipikus ügynök duma, hogy "amatőr dolog egy ltp-t összevetni egy bef.alappal"
Ezek a konstrukciók összemérhetők egymással és valós racionális ismérvek alapján megítélhető, hogy hordoz-e egyik, vagy másik relatív előnyt. Mindenki magas eldöntheti objektív tények alapján, hogy neki mi a kedvező, de az bizonyos, hogy a Funda, OTP, Aegon, Erste lakáskasszák nem ab ovo előnyösebb megoldást kínálnak pusztán azért, mert állami támogatás is kapcsolódhat hozzá.
Ha valaki csak ügynököt hallgat meg, és az ő hasbabeszélő dumája alapján hoz döntést, az magára vessen.
Akadj már le erről az ügynöközésről, semmi közöm a lakáskasszákhoz!
És igen, kib...szltt amatőr dolog két full más pénzpiaci terméket összehasonlítani. Látszik, hogy kóbor fingod sincs arról, amről beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!