K&H devizahitel visszatérítés! Kapott már valaki visszatérítést a K&H Banktól?
Üdvözletem mindenkinek!
Ezt a kérdést lényegében azért hoztam létre, hogy akik devizában vettek fel hitelt, azok itt megtudják beszélni észrevételüket.
Van már olyan aki a K&H banktól kapott elszámoló levelet? Ha igen, név nélkül persze, leírná mikor mennyi hitelt vett fel, végtörlesztette e már, vagy még fut a hitele? Ileetve, hogy mennyi penzt számoltak el?
Válaszokat előre is köszönöm.
Szerintem minden válaszoló nevében beszélek most.
Sok mindenki tájékozódhat ezekből a válaszokból.
Legyen szép napja mindenkinek!
KH pest megye 5,5M hitel CHF-ben 2008.11 hótól 2011. 06. hóig, most jött meg a levél csaknem 400 ezer forint visszatérítésről. A részletes elszámolásban (amit a bank honlapjáról lehet letölteni) van egy érdekes mondat: "Kérjük vegye figyelembe, hogy a részletes kimutatásban a K&H árfolyam az adott időszakban történt
tranzakciók során alkalmazott árfolyamok súlyozott átlaga alapján számított összeg". A közjegyzői okirat és az előtörlesztési papírok alapján az árfolyamrésből 800 ezret számolok, erre jönne még a kamat. Egymillió körül kellene visszakapnom, holnap kezdem is az érdeklődést és reklamációt. Egyébként gratula a menedzsmentnek, mert számoltak, küldték az elszámolólevelet, de ki akarnak bújni a jogos visszatérítés alól. Javaslom mindenkinek, hogy nézze át a szerződését, számoljon utána (ha még megvannak a papírok...). A rövid levélben kapott ismertető szerint 2008 végén (novemberben vettem fel, dec 10 volt az első havi részlet esedékessége) már 3500 CHF-el kevesebb volt a fennálló tőketartozásom, mint az egy hónappal korábbi közjegyzői okiratban. Ez azért van mert idézem: "Kérjük vegye figyelembe, hogy a részletes kimutatásban a K&H árfolyam az adott időszakban történt
tranzakciók során alkalmazott árfolyamok súlyozott átlaga alapján számított összeg". A bank egyszer már kihasználta a pénzügyi műveletlenségünket, most sem jár el korrekten. A hozzászólásokat végigolvasva sok helyen tapasztalom, hogy többek azt hiszik, hogy az elszámolás alapja a teljes befizetett összeg. Nem tudom, honnan ez a tévedés, alapesetben a felvett hitelösszeggel kell kalkulálni...megállja a helyét a 20% visszajáró.
Sziasztok! 2009ben euró alapú hitel,4,5millió ft értékben,5 évig visszafizettem 2,5milliót,majd a ház eladása után végtörlesztettem,nem kedvezményesen és még 6 milliót fizettem, erre visdzakapok 117.000 forintot...tuti fellebezek.
Esetleg a 100.válaszoló itt van? Mert láttam,hogy hasonló paraméterekkel vette fel a hitelét!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!