K&H devizahitel visszatérítés! Kapott már valaki visszatérítést a K&H Banktól?
Üdvözletem mindenkinek!
Ezt a kérdést lényegében azért hoztam létre, hogy akik devizában vettek fel hitelt, azok itt megtudják beszélni észrevételüket.
Van már olyan aki a K&H banktól kapott elszámoló levelet? Ha igen, név nélkül persze, leírná mikor mennyi hitelt vett fel, végtörlesztette e már, vagy még fut a hitele? Ileetve, hogy mennyi penzt számoltak el?
Válaszokat előre is köszönöm.
Szerintem minden válaszoló nevében beszélek most.
Sok mindenki tájékozódhat ezekből a válaszokból.
Legyen szép napja mindenkinek!
Csak érdekességként....tegnap megjött a Raiffeisentől az elszámolás. 2006-bna felvett hitel, 2010-ben végtörlesztettünk, gondoltuk, ezzel vége. Most kaptuk az elszámolást, hogy a számlánkon lesz az összeg, de még tartozásunk van. Kiderült, hogy a számlánkat, amire a hitelt törlesztettük, nem szüntették meg, és most annak a költségeit utólag ki kell fizetni, hívjuk a behajtási osztályt. Felhívtuk, sehol senki, csak délelőtt 9-11 között és majd csak a jövő héten. Az ügyfélszolgálaton sem tudtak segíteni, de azt látták, hogy nem lett a számla megszüntetve. Hozzáteszem, ezt a számlát azért kellett létrehozni, hogy arra fizessük a részleteket. Ha kifizettünk mindent, miért nem zárták le? Állítólag régebben még nem volt, de most már gyakorlat, hogy megkérdezik, akarod-e a számlát megtartani.
Jövő héten náluk kezdhetünk, tudtam, hogy nem lesz sima ügy.
A segitségeteket szeretném kérni!
Meg kaptam az elszámolást az OTP-től. Volt egy hitelem CHF. 2007.-be vettem fel 800.000 forintot és 2014 02. hó-ba ki is fizettem a teljes összeget. Tiszteségtelenül felszámitott összeg 230.677 forint járna vissza. DE!! Mivel 2003-ban volt egy áruvásárlási otp-s kártyám ami nem lett fizetve az otp kiadta a otp faktoringnak igy a behajtó cég a másik kifizetettett DEVIZA hitelemből visszajáró 230.677 forintot önhatalmúlag lefogta a hitelkártya tartozásba. Érdekes még hogy a visszajáró összeg ponstosan ugyanannyi mint a hitelkártya tartozása. Igy magyarul nem kaptam egy fillért sem!
Kérdezem én tehet-e ilyet a bank hogy egyik hitelből a másikba beleszámitja hol ott a hitelkártya nem devizás és az elszámolási törvénybe nem szerepel a hitelkártya tartozás. Köszi a válaszokat. Szerintetek mit csináljunk vagy tapasztalat?
Kedves hozzászólók.
Ügyvéd szerint, akit hivatalosan tájékoztatott a bank ( levél, email, netbank ) arról, hogy 30.-ig feladják a levelet és nem kapja meg, nyugodtan panaszt tehet első körben a banknál, majd később akár a pénzügyi fogyasztóvédelmi hivatalnál, mivel a bank ezesetben sújjos hibát vétett. Pontosabban, megtévesztő kereskedelmi gyakorlatot folytatott a bank. Szerencsére engem háromszor tájékoztattak hivatalosan. Már panaszt is tettem ellenük. Várom a válaszukat, amire 30 napjuk van. Amint megtudok valamit leírom ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!