Buda-Cash csalás - valaki el tudja nekem röviden magyarázni, hogy tulajdonképpen miben és hogyan csaltak?
Ez engem is érdekelne.
Egy időben oda akartam menni brókernek.
Beszedték az ügyfelektől a pénzt, majd nagy kamatot fizettek ebből a korábban belépőknek, a különbözetet kiszedték és az egészet hamisan lekönyvelték,. Mindenkit lekenyereztek, így senki nem szart a levesükbe egy ideig :)
Mindezt MLM rendszerben végezték a vége fele, tehát hozod a balekot és hatodízig megy érte a jutalék minden "feletted állónak", tehát nagy jutalék zéró befektetés és az ügyfelek lenyúlása!
(Előrevetítem a jövőt 1-2 napon belül lesz, 10-15 MLM védő hozzászólás is...)
Fix hozamot ígértek részvényekre.
Ezt amikor kimondta csak akkor változott az ára többször is.
Hitegettek,és még több tranzakcióra biztatták az ügyfeleket.
Én ezt nem hallottam, hogy több lett voltna a pénz...
"Mi is áll a csőd hátterében?
A Buda-Cash Brókerház kétféle tevékenységet folytatott, értékpapír kereskedést, és túlnyomó többségben devizakereskedést, ismertebb nevén FOREX kereskedést.
Az értékpapír vásárlásakor tulajdonjogot szerzünk, vagyis a megvásárolt értékpapír minket illet. Egy példával szemléltetve, amennyiben a Buda-Cash Brókerházon keresztül valaki OTP részvényt vásárolt, (a Buda-Cash botránytól függetlenül az OTP ugye nem ment csődbe), a részvény ugyanúgy az ő tulajdonában maradt. Technikailag ilyenkor egy másik befektetőcéghez, vagy alapkezelőhöz tudja átvinni a részvényét veszteség nélkül. (Amennyiben tényleg értékpapírba lett fektetve a pénz.)
A devizakereskedéssel már más a helyzet, hiszen egyrészt ez egy olyan piac, ahol nincsenek olyan szoros szabályok, amelyek ilyen esetben védenék az ügyfelet. Másrészt itt nem értékpapírban van nyilvántartva pénz, hanem készpénzben. A devizakereskedés egyik jellemző vonása pedig, hogy magas tőkeáttéttel (Nagyon leegyszerűsítve a befektetés mellé hitelt vesznek fel, és együtt fektetik be a kettőt.) kereskednek a kereskedők, brókerek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy befektetünk 1 millió forintot, a befektető pedig „X” banktól kér 4 millió forint kölcsönt, és ezt együtt fekteti be. Ez mindaddig jól működik, amíg a kereskedés nyereséget termel, viszont a tőkeáttétnek a befektető részéről nincsen fedezete, így amikor Svájc néhány héttel ezelőtt elengedte az árfolyamgátat, hirtelen óriási veszteség keletkezett, amelyet most nem tudnak miből kifizetni."
Nekünk ezt küldte a pü.tanácsadó cég, ahol befektetéseinket intézzük.
Rossz befektetéseket csináltak a beszedett pénzekből és így mások nyugaton nyertek, míg itthon a kisnyugdíjas mindent elveszített.
indexen és origon mai cikkekben leírják, betett továbbá a mostani svájci frank erősödés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!