Miért nincs tiltva alapértelmezésben a külföldi bankkártyavásárlás?
Ahogy a mobiltelefonnal sem lehet külföldi számot hívni, vagy be kell állítani a roamingot, úgy miért nem lehet korlátozni legalább ország szinten, vagy akár város szinten (POS azonosító alapján) hogy hol lehet használni a kártyát.
Ezzel számos csalást meg lehetne előzni.
Igen, ettől még nem védene a saját országban lévő visszaéléssel, de az internetes és külföldi csalások ellen igen.
Hat persze, sot, magyar benzinnel csak a magyar utakon lehessen kozlekedni...
Ekkora suletlenseget is ritkan hallani.
... varos szinten korlatozni, most nezem... edesjoistenem, mondd hogy nem multal el 12 eves.
Es ha az orszaguton tankolni kell, elotte hivjam fel a bankot? Ha videken akarok fizetni pl. szallodaban? Ha netan csak a neten akarok kartyaval fizetni?
Természetesen az korlátozná városra aki külön kéri, de a nagy többség nem jár külföldre, és természetesen úgy megoldva, hogy egyszerű azonosítással egy sms-sel vagy telefonhívással bármikor engedélyezni lehetne a külföldi vásárlást is.
Pl. a gmail sem fog beengedni a postafiókodba ha külföldi IP címről akarsz belépni. Akkor a Google is 12 éves?
Ne legyél már ennyire hülye az informatikához.
A bankok érdeke is lenne, hogy különböző szabályokkal lehessen használni a kártyát, mindenki a maga szokásainak megfelelően.
Pont ahogyan egy szerver tűzfalszabálya működik. Van amit enged és van amit tilt. Jelenleg a bankkártyán semmilyen védelmi tiltószabály nincs.
#Utolsó
Köszönöm, te legalább megértetted miről is van szó. A többieknek: tanulni, tanulni, tanulni ;-)
nekem volt olyan esetem a megtakarítássommal az unicreditnél, hogy bele akartam vetetni kitételként a számlába, hogy csakis a abban a bankfiókban lehessen hozzáférni és csak személyesen és csak a nejemnek.
erre föl, a jelenlétemben győzködték a pultnál nejemet, hogy ne tegyen ilyet és én kénytelen voltam őt győzködni, hogy ragaszkodjon hozzá. Ekkor megkértek, hogy távozzak a pulttól majd szóváltás történt és kidobtak a bankból.
természetesen be lehet vezetni mindent, csak ezek nem akarják, mert a tolvajlásukat könnyíti meg az önkorlátozás
azért butáznak le mert a bankosok tolvajok.
olyan ez mint amikor a bűnözők butázzák, becsmérlik és gyalázzák a rendőröket
a saját pénzedet úgy korlátozod ahogy te akarod, ehhez a banknak semmi véleménye ne legyen
Persze otthon úgy korlátozod a pénzed, ahogy akarod, de ha bankba rakod, akkor alkalmazkodni kell a szabályokhoz.
Ha nem bízol a bankban, akkor nem kell bankba tenni a pénzt!
Ez nem informatikai kerdes. Ez hasznalhatosagi kerdes, senkinek nem erdeke, hogy a kartyakat az eves 0.0001%-os visszaelesi arany mellett esztelenul korlatozza. Mellesleg a bankoknak vannak kifejezetten erre kitalalt monitoring-rendszereik, amik pont a normalis mintaba nem illeszkedo kolteseket, penzmozgasokat figyelik es adott esetben szolnak a szamlatulajnak, hogy gond van.
Annak a zseninek, aki itt a 'tolvaj bankokat' emlegeti ezuton uzenem, hogy lehet visszamenni a Bekemenetre, ott ertekelik az ilyen agymosottakat.
Ha nem bízol a bankban, akkor nem kell bankba tenni a pénzt!
természetesen a bank nem garantálja a visszafizetést, hanem az állam garantálja, szóval az államban kell bízni és nem a bankban. amúgy sincsen banki pénzem, 40 milla állampapírom van a kincstárnál, számlapénzem van a banknál, némi apró
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!