Mindenki itt elhiszi a bankok betétjeit tudják hitelezni csak?
Figyelt kérdés
Miért hisznek olyanban az emberek, amit nem látnak, hogy a bank neki milyen pénzt ad kölcsön? Én ha kapok kölcsönt nem látom, csak megjelenik jel formájában és pl ha házat veszek átkerül az eladó számlájára mint jel. Persze ha akarja kikérheti az átutalt összeget, komoly levonás után. De ez csak x esetben tudná kikérni készpénzként, durván fele arányban, a másik 50%-nak nem tudná kiutalni készpénzbe, mert nem létezik.2015. jan. 21. 20:05
21/28 anonim válasza:
"Forrás az egy tágabb fogalom mint a betétek."
Na igen. De érdemes bonyolítani? :)
22/28 A kérdező kommentje:
#19. Ha szerinted sületlenséget szüntessük meg jó, akkor szólj az amerikai, kínai, japán és európai központi banknak, hogy csak annyi eszközt vásároljanak, amennyi tényleges pénzük van, volt, ne pénznyomás útján vásároljanak eszközöket amit ugye a Fed csinált vagy 3 évig.
2015. jan. 22. 13:23
23/28 anonim válasza:
Ugye tudod, hogy ezek jegybankok és nem kereskedelmi bankok?
24/28 A kérdező kommentje:
Igen és azt is tudom, hogy kapcsolat van köztük. Te is tudod remélem, hogy pl Amerikában ugye zsidó családoké a bankrendszer jórészt. Ha a Fed nyomja a pénzt, akkor szerinted pl Bank of America bankjában ha szükség van dollárra, akkor nem fog a Fed utalni neki "családon belül"?
A nagy bankházak tulajdonosai itt olyanra is gondolok, mint a K&H, Raiffensen zsidó bankár családokhoz kötődnek, nekik szintén van joguk a betéteik arányába fedezet nélküli pénzt kölcsönözni. A "deviza" hitellel is így volt. A kikölcsönzött devizák csupán töredékük volt valós, a többi elektronikus jelként létezik.
2015. jan. 22. 16:05
26/28 A kérdező kommentje:
Nincs dollár fedezet, se semmilyen fedezet, a dollár a fő deviza, a többi hozzá kötődik. Ha lenne pl dollárhoz köthető fedezet, akkor lenne mérték, hogy amennyit kibocsát a bank, amennyi aranyra be tudja váltani. De ez már rég nincs, nem hiába, mert nem annyi pénz van amennyinek van valós fedezete, sokkal sokkal több.
2015. jan. 22. 16:56
27/28 A kérdező kommentje:
Ójaj tévedtem Ha lenne pl aranyhoz köthető fedezet, akkor lenne mérték, hogy amennyit kibocsát a bank, amennyi aranyra be tudja váltani. Így akartam.
2015. jan. 22. 16:59
28/28 anonim válasza:
Az aranyfedezet is azért szűnt meg mert a végén már csak az ígéret volt igazából mögötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!