Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit jelent ez a levél? És...

Mit jelent ez a levél? És miért? Továbbították az adatokat a KHR felé?

Figyelt kérdés

Jött a Raiffeisentől egy sima levél, hogy az adatokat továbbították a KHR felé.

"Szerződés összege: 130.000 forint. Törlesztés gyakorisága: Egyéb törlesztési gyakoriság, Törlesztés módja: Hiteltörlesztés (..)

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy törlesztési kötelezettségét a hitel-, és kölcsönszerződése valamint a Bankunk által küldött külön értesítő levél tartalmazza."

2014. dec. 30. 10:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Vélhetően valamit nem fizettél, így rákerültél a rossz adósok listájára.
2014. dec. 30. 10:20
 2/6 A kérdező kommentje:

ja azt nem tettem hozzá, hogy azért nem értem mi ez mert igazából nem nekem jött a levél, hanem mutteromnak aki külföldön van ezért nem vagyok képbe ez ügyben, azért köszi :)

csak azt nem értem hogy akkor miért nem olyat küldtek, hogy rendezze a tartozását, mert volt már olyan, meg elvileg a számláján van annyi pénz, hogy le tudják vonni róla úgyhogy ...nem tudom

2014. dec. 30. 10:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem jelent semmit. A Bankoknak kötelező a hitelt felvevők adatait közölni a KHR-el. Ha az adós nem fizet, akkor könnyebb letiltani a tartozást.
2014. dec. 30. 10:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Van hitelkártyám, én is kaptam ilyet. Néztem is, mert nem volt sosem lejárt tartozásom. Pláne nem 90 napnál régebben lejárt, mert van ilyen gondolatom, hogy a rossz adósok listájára azzal lehet felkerülni... Szóval köszi második válaszoló, megnyugtattál...
2014. dec. 30. 10:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Valamikor volt egy olyan kitölteni való az én bankomnál, hogy beleegyezek-e abba, hogy bármilyen hitelt, amit felvettem, fizettem, elküldjenek a KHR-nek? Ha fizet az ember, akkor a többi bank látni fogja, hogy jó adós vagy, mert rendben fizettél.

Szóval ez olyan pozitív KHR.

2014. dec. 30. 11:04
 6/6 A kérdező kommentje:
Jaj köszönöm a válaszokat, már kezdtem megijedni, de megnyugtattatok. Mindenesetre jobban örül az ember ha nem kap levelet a bankoktól max újév köszöntőset, de azt meg nem küldenek :D
2014. dec. 30. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!