Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Valaki elmagyarázná nekem mit...

Valaki elmagyarázná nekem mit jelent ez a levél? Kétségbe vagyok esve.

Figyelt kérdés

Ezt a levelet kaptam a mai nap. [link]

A történet a következő:

Anyám jogtalanul vett fel utánam árvaellátást majdnem egy évig, amit a NAV végülis rajtam hajt be, mert 18 éves korom után alanyi jogon nekem járt volna, (amig nappali tagozatos iskolás vagyok) viszont anyám számlájára ment a pénz, és "elfelejtette" bejelenteni, hogy már ne folyósítsák, mivel már jogosulatlan vagyok rá. Ő felvette a pénzt tovább, én nem is tudtam róla és egy idő után a NAV az én fizetésem 33%-át tiltotta. A munkahelyem megszűnt, pár hónapig nem dolgoztam és most újra dolgozom, és ezt a levelet kaptam! Ez most azt jelenti, hogy amíg 527ezer ft be nem folyik a számlámra addig ki se fogok tudni venni a fizetésemből egy fillért se? Valaki aki jobban ért ehhez, legyenszíves világosítson fel. Ma már nem tudok bemenni sehova, de az ideg szétszed.

2014. jún. 11. 15:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem. Egy tartozas eseten max 33%-ot, tobb tartozas eseten max 50%-ot vonhatnak le a fizetesedbol.
2014. jún. 11. 16:16
 2/11 A kérdező kommentje:
szóval akkor most annyi,hogy nem a NAV tiltja egyből, hanem a bankszámlám ellen folyik ez, és már nem a munkáltató, hanem a bank fogja tiltani és utalni az apehnak?
2014. jún. 11. 16:20
 3/11 anonim ***** válasza:
Pontosan. Inkasszo, ez az ide vonatkozo szakkifejezes:)
2014. jún. 11. 16:22
 4/11 anonim ***** válasza:
Igen inkasszót tettek a számládra.Én is kaptam ilyet, azóta furcsa mód nem megy pénz a számlámra:D
2014. jún. 11. 16:31
 5/11 A kérdező kommentje:
és azt honnan fogom megtudni, hogy 33, vagy 50%-ot tiltanak? be kéne mennem, mi?
2014. jún. 11. 17:24
 6/11 anonim ***** válasza:

Ami a bankszámládra érkezik pénz, azt a bank átutalja a NAVnak. Mindet. Függetlenül attól, hogy van bizonyos összeg, amit rajta kellene hagynia.

Azt teheted, amire a ma 16:31-es 4-es válaszoló utalt: nem a bankszámládra kéred a fizetésed.

Az sem megoldás, hogy másik bankszámlát nyitsz, mert az is a NAV tudomására jut és azt is inkasszózza (mint a jelenlegi bankszámlád)

2014. jún. 11. 17:38
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem vonják az összeset inkasszó alá, törvény szabályozza, hogy mennyi a mentes rész.

Az öregségi nyugdíjminimumot megkapod, ha bemész a bankba, és felette sem vonják az összeset egy határig.

2014. jún. 11. 18:36
 8/11 A kérdező kommentje:
az 28000 ft, tehát ennyiből kéne megéljek?
2014. jún. 11. 19:18
 9/11 anonim ***** válasza:

A bankszámlával az a bibi, hogy hiába írja elő a végrehajtási törvény, hogy egy bizonyos összegnek a megélhetést biztosítani kell, inkasszó esetén a bank nem szelektál, hanem az "utasításnak" megfelelően inkasszál, ha kell mindent.

Azért nem szabad bankszámlára kérni a fizetést. Abban az esetben a munkáltató "csak" 33 %-ot von a nettó bér után.

Még járható út, hogy levelezgetsz a NAV-val, felhívva a figyelmét arra, hogy van egy végrehajtási törvény érvényben, és jó esetben - ha kedvük úgy tartja - be is tartják. Csak senki nem szeret ujjat húzni velük, inkább tűr...

2014. jún. 12. 06:10
 10/11 anonim ***** válasza:
... csak halkan jegyzem meg: Én ilyen esetben mennék anyukádhoz kajáért, és anyagi segítségért. Végül is neki kellene kifizetnie helyetted...
2014. jún. 12. 06:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!