Valaki elmagyarázná nekem mit jelent ez a levél? Kétségbe vagyok esve.
Ezt a levelet kaptam a mai nap. [link]
A történet a következő:
Anyám jogtalanul vett fel utánam árvaellátást majdnem egy évig, amit a NAV végülis rajtam hajt be, mert 18 éves korom után alanyi jogon nekem járt volna, (amig nappali tagozatos iskolás vagyok) viszont anyám számlájára ment a pénz, és "elfelejtette" bejelenteni, hogy már ne folyósítsák, mivel már jogosulatlan vagyok rá. Ő felvette a pénzt tovább, én nem is tudtam róla és egy idő után a NAV az én fizetésem 33%-át tiltotta. A munkahelyem megszűnt, pár hónapig nem dolgoztam és most újra dolgozom, és ezt a levelet kaptam! Ez most azt jelenti, hogy amíg 527ezer ft be nem folyik a számlámra addig ki se fogok tudni venni a fizetésemből egy fillért se? Valaki aki jobban ért ehhez, legyenszíves világosítson fel. Ma már nem tudok bemenni sehova, de az ideg szétszed.
Ami a bankszámládra érkezik pénz, azt a bank átutalja a NAVnak. Mindet. Függetlenül attól, hogy van bizonyos összeg, amit rajta kellene hagynia.
Azt teheted, amire a ma 16:31-es 4-es válaszoló utalt: nem a bankszámládra kéred a fizetésed.
Az sem megoldás, hogy másik bankszámlát nyitsz, mert az is a NAV tudomására jut és azt is inkasszózza (mint a jelenlegi bankszámlád)
Nem vonják az összeset inkasszó alá, törvény szabályozza, hogy mennyi a mentes rész.
Az öregségi nyugdíjminimumot megkapod, ha bemész a bankba, és felette sem vonják az összeset egy határig.
A bankszámlával az a bibi, hogy hiába írja elő a végrehajtási törvény, hogy egy bizonyos összegnek a megélhetést biztosítani kell, inkasszó esetén a bank nem szelektál, hanem az "utasításnak" megfelelően inkasszál, ha kell mindent.
Azért nem szabad bankszámlára kérni a fizetést. Abban az esetben a munkáltató "csak" 33 %-ot von a nettó bér után.
Még járható út, hogy levelezgetsz a NAV-val, felhívva a figyelmét arra, hogy van egy végrehajtási törvény érvényben, és jó esetben - ha kedvük úgy tartja - be is tartják. Csak senki nem szeret ujjat húzni velük, inkább tűr...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!