Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Devizahitelesek, őszintén, ti...

Devizahitelesek, őszintén, ti elolvastátok azt, hogy milyen szerződést írtok alá?

Figyelt kérdés
2013. dec. 18. 21:13
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
0%

" Gyereket is úgy vállaltak, hogy volt hova."

Hát persze. Valamelyik szülői házban. Volt hova.... :-D

2013. dec. 20. 21:39
 32/55 anonim válasza:
94%
őszintén szólva kb 4 sorba össze lehet vonni a lényeget a többi csak bla bla,az igaz hogy azt a 4 sort meg is kell találni,viszont gyors ,felületes olvasással is meg lehet találni ha van józan paraszti eszed
2013. dec. 22. 10:17
 33/55 A kérdező kommentje:

Igazából én is azért tettem fel a kérdést, mert nekem is sok olyan ismerősöm van, aki felvette annak idején a milliónyi devizahitelt, de még véletlenül sem arra, hogy legyen már egy kis kuckó, ahol elkezdheti az életét a párjával, vagy lecseréljék a régi autót - hanem azonnal hatalmas kertesház, Mercedes, plazmatévé és társai...

Aztán most, amikor beütött a "krach", agyba-főbe szidják a bankokat, az államot, mindent és mindenkit magukon kívül, mintha nem ők lettek volna, akik aláírták azt a papírt. A kifogások egyébként mindenhol ugyanazok: "nem tudták, mit jelent a deviza, nem olvasták el a szerződést, csak az ügyintézőnek hittek, eszükbe sem jutott legalább egy ügyvéddel megnézetni a dolgot...

Őszintén mondom, hogy nem is igazán tudom sajnálni ezeket az embereket. Azt igen, hogy ilyen helyzetbe kerültek, de ők vállalták fel, és azt gondolom, ez már kicsit komolyabb annál, minthogy "dehát mi nem tudtuk"..

2013. dec. 22. 13:14
 34/55 anonim ***** válasza:
0%
Kedves Kérdező az én környezetemben is ez van, kertes ház, merci, jakuzzi és még sorolhatnánk. És ők is szidják a bankokat, az államot meg mindenkit mást is. És ebből kifolyólag én sem sajnálom őket.
2013. dec. 22. 17:53
 35/55 anonim ***** válasza:
94%

Igen elolvastam.

Az áll benne, hogy vállalom az árfolyam kockázatot...

És az is benne áll, hogy az ügyleti kamatot a kiválasztott devizanem (CHF)re jellemző pénzpiaci viszonyok (CHF LIBOR) határozzák meg.

Írtam a banknak, hogy tévedés történt, mert a CHF LIBOR csökkent, ám az ügyleti kamatom emelkedett.

Megkaptam a válasz. Dióhéjban, pereljem be őket, ha nem tetszik a rendszer.

Kaptam egy listát a felügyeleti szervekről is.

Úgy látszik szeretek perlekedni. Hát, megkapják, amit elvárnak. Lesz per, és feljelentés, bőséggel.

2013. dec. 23. 01:40
 36/55 anonim ***** válasza:
61%

A teljesség kedvéért:

Van három gyermekem, akiket szeretnék lét-, és jogbiztonságban felnevelni.

2008-ban vettük fel a hitelt. Akkor egy 16 négyzetméteres szobában (plusz konyha és mellékhelyiségek) laktunk.

Most 5 szobásban. A albérlet drágább lett volna ezért belevágtunk az építkezésbe.

Az akkori adóigazolással alátámasztott fizetésünknek a 33%-a ment törlesztésre. Most kb. 80%

Szülők és rokonok segítsége nélkül már bedőltünk volna.

Akkor sem és most sincs Mercedesem.

Nincs plazmatévém és nem érzem a hiányát.

A nyári szabadságot, a szülőknél töltjük.

Külföldre csak üzleti kiküldetés miatt megyek.

Elvártam volna a bankomtól, hogy tájékoztasson a forint 30%-os felülértékeltségéről, a Bankszövetség ugyanis adott tájékoztatást az érintetteknek. A bank azonban úgy spekulált, hogy 30 % biztos haszon érdekében senkit nem beszélnek le a devizahitelről, sőt busás fejpénzeket osztogattak a hitelközvetítőknek és fokozták a TV kampányt.

2013. dec. 23. 02:08
 37/55 anonim ***** válasza:
22%

" A bank azonban úgy spekulált, hogy 30 % biztos haszon érdekében senkit nem beszélnek le a devizahitelről, sőt busás fejpénzeket osztogattak a hitelközvetítőknek és fokozták a TV kampányt."

Még egyszer: a banknak mi a tökömért lenne érdeke az általa eladni kívánt termékről lebeszélni bárkit is?

Az mennyire életszerű, hogy egy elektronikai áruház kit4esz egy figyelmeztetést, hogy ne vegyél százezrekért plazmatévét, hiszen a képcsövesen is ugyanúgy bejön a műsor? Mert kb ugyanezt a magatartást kéred számon a bankon.

A termék kockázatosságáról pedig igenis volt tájékoztatás. Aláírtad, a közjegyző felolvasta. Törvényileg kötelező volt a szerződés mellékleteként ezt is aláíratni.

2013. dec. 23. 08:58
 38/55 A kérdező kommentje:

Már ne haragudj, kedves 36-os, de most akkor kérdezzem meg azt, hogy miért kellett egy 16 nm-es szobába három gyereket vállalni? Miért nem alapoztatok meg egy minimális biztonságot (amit állítólag nyújtani akarsz) mielőtt olyan nagy dolgokba vágtok bele, mint a kertes ház é ennyi gyerek felnevelése?

Ha nincs három gyerek, nem kell ötszobás lakás. Ha nem futja ötszobás lakás fenntartására, akkor nem vállalunk három gyereket. Sorra hozzátok meg a felelőtlenebbnél felelőtlenebb döntéseket, mert mindent egyszerre akartok és mindent a luxusban kezdeni, aztán másokra fogjátok azt, hogy tévedtetek. Mert "nekem azt mondták..."

Felnőtt, családos emberként hogy nincsen valakinek annyi esze, hogy egy ilyen nagy volumenű dolgot legalább egy ügyvéddel vagy szakértővel elemeztessen? Nem gondolhattad, hogy majd az ügyintéző akar lebeszélni a saját termékéről?

2013. dec. 23. 12:19
 39/55 anonim ***** válasza:
74%
Én azt nem értem minek az 5 szobás ház ha nincs rá pénzed. Kicsit nagy lépés ez a 16nm után. 3 gyerek most lényegtelen, mert más 2-3 szobás lakásban is fel tud nevelni 3 gyereket rendesen.
2013. dec. 23. 14:00
 40/55 anonim válasza:
Gyűjtögetni. Minimál bérből és még egyéb költségekre is. Szülői segítség nélkül, vagy albérlet mellett. Érdekes lenne összehozni és itt nem a ruházkodásról van szó. Enni kell. Tusfürdőt venni kell. Én tömegközlekedéssel járok nem vagyok elkényelmesedve, hogy csak a kocsival megyek, szerencsére a munkámhoz sem kell. De nincs értéke a pénznek. A mi szüleink is vettek fel hitelt és nem kellett félniük. Most se munka, nincs értéke a pénznek. Csak azt nézd meg, hogy 10 év alatt minden mennyire megemelkedett vagy hogy 1-2 éve mennyit fizettél ugyan ennyi áram fogyasztásért. Hihetetlen ezeket hogy engedik. Nem kellett volna így elfajulnia. A régi rendszer volt jó. A fizetések bizonyos százaléka lehetett hitellel terhelt és ott kifújt. Sajnos ezekre már nincs megoldás.
2013. dec. 23. 17:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!