Devizahitelesek, őszintén, ti elolvastátok azt, hogy milyen szerződést írtok alá?
Amiről NEM beszélnek a devizahitelek kapcsán soha:
Egy elemző véleményét idézem. Ugyanezt mondta Csányi is pár hete egy vele készült interjúban.
Aki 2008-ban 10-15 évre szóló devizahitelt vett fel, az 5 éven keresztül sokkal kevesebb kamatot és törlesztőrészletet fizetett, mint aki ugyan annyi hitelt, ugyanannyi lejáratra Ft-ban vett fel. Tehát a devizásoknak 5 éven keresztül lényeges nyereségük keletkezett a Ft hitelesekkel szemben. Ezért nem igazságos CSAK a devizások megmentése.
Nekem nincs hitelem. De akkoriban sok ilyen szerződést elolvastam és magyaráztam meg a hozzám fordulóknak. A válasz mindig az volt, hogy sokkal olcsóbb, és annyit nem változhat az árfolyam. Most mind háborog.
amin én legtöbbet vigyorgok mostanság, azok az autólízingek.
FElvette, hat évig fix törlesztője volt, most meg fel van háborodva, hogy ki kell fizetni az árfolyamkülönbözetet, mert elszámolás van. Ja kérem, ott a szerződésben. Akkor kellett volna megondolni, milynet választ, fizethetett volna havonta változót és most nem sírna.
ma 21:26
Teljes mértékben egyetértek veled!
Nekem nincs hitelem, feltehetően nem is lesz. De rengeteg családtagom és ismerősöm van, aki felvette és most szenved vele. És nem azért vették fel, mert nem volt mit enniük, hanem utazásokra, kocsira és hatalmas házakra. És, hogy a kérdésedre válaszoljak, de megnézték, hogy mit írnak alá, csak a pénz eltompította az agyukat.
Egyáltalán nem tudom sajnálni őket.
Én elolvastam.
Nem értek a háttérelemzéshez, nem voltam tisztában a piaci helyzettel. 35 évre vettem fel a hitelt, mert ilyen hosszú idő alatt bármi történhet, nyerhetek, stb és alacsony törlesztőrészlet kellett, plusz pár hónap múlva kötött szerződéseknél már nem élt az adóvisszatérítés lehetősége.
Hitelközvetítő intézte, ő sem homályosított fel a pénzéért...
Amúgy nagyon érdekes, hogy a saját bankom nem adott kiváltáskor annyi pénzt, amennyi kellett volna.
Egyáltalán adnak 35 évre hitelt?? Vagy akkor még adtak de most már nem?
Én azt hittem max. 20 év amire adnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!