Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mitől olyan nagy szenzáció...

Mitől olyan nagy szenzáció az, hogy a legfelsőbb bíróság kimondta, hogy a devizahiteleseknek saját maguknak kell visszafizetniük a hitelt, nem fizeti ki helyettük senki és el sem engedik nekik csak úgy szívjóságból?

Figyelt kérdés

Tegnap is mai is az összes média ezt harsogta vezető hírként. Ez mitől olyan nagy szám.

Nagyon sajnálatos ami a hitelesekkel történt, az én családomban is van olyan akit érint. De nem az az evidens hogy ha hitelt veszünk fel azt vissza is fizetjük az összes költségével együtt?

2013. dec. 17. 08:47
1 2 3 4 5
 41/45 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Ettől még gondolom fizetni kell:)
2013. dec. 22. 20:47
 42/45 Fehér Nándor ***** válasza:

Én vissza akarom fizetni a hitelemet. Nem szükséges az adófizetők pénzéből finanszírozni.

Ha a CHF LIBOR csökken, akkor az én kamatom is csökkenjen, ehhez minden törvényes eszközzel ragaszkodom. Én vállaltam az árfolyam emelkedés kockázatát, a bank is vállalja a kamatcsökkenés kockázatát, "sír-nevet" alapon. Nincs ebben semmiféle varázslat.

A bank szerződést szegett. Megyünk mi is a bíróságra, mert úgy látszik,hogy a PSZÁF, GVH, még nem tudta megfelelően kezelni ezt a problémát.

Ha a szerződés alapján a bank a fentiektől ellentétesen értelmezi a pénzpiaci viszonyok változását, az azt jelenti, hogy a szerződés nem részletezte megfelelően az egyoldalú kamatváltozásra okot adó feltételeket, tehát a szerződés semmis, azaz érvénytelen. A pénzzel forintban és jegybanki alapkamattal fogunk elszámolni, a viszont látásra.

2013. dec. 22. 20:47
 43/45 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Ha forintban szeretnél elszámolni, miért devizahitelt vettél fel? A magas kamatot köszönd a nemfizető kollégáknak.
2013. dec. 22. 20:51
 44/45 Fehér Nándor ***** válasza:

A Kúria sajtótájékoztatójában nem fejtette ki az igazság minden részletét.

A Hpt. 213. § (1) bekezdéséről szemérmesen hallgat.

A megtévesztésről úgyszintén.

Nem is érdekel, hogy miért, de tudom, érzem, hogy ezek a leggyengébb láncszemek, itt lehet fogást találni.

2013. dec. 22. 20:54
 45/45 Fehér Nándor ***** válasza:

A nemfizető kollégák az én érdekkörömön kívül eső tényezők.

Ha pedig a bank egy nemfizető jelzáloghitelt 3%-ért eladhat nyilvános licitálás nélkül -ezzel veszteségeket elkönyvelve-, emiatt fájjon a részvényesek feje, ne az enyém.

2013. dec. 22. 20:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!