Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mitől olyan nagy szenzáció...

Mitől olyan nagy szenzáció az, hogy a legfelsőbb bíróság kimondta, hogy a devizahiteleseknek saját maguknak kell visszafizetniük a hitelt, nem fizeti ki helyettük senki és el sem engedik nekik csak úgy szívjóságból?

Figyelt kérdés

Tegnap is mai is az összes média ezt harsogta vezető hírként. Ez mitől olyan nagy szám.

Nagyon sajnálatos ami a hitelesekkel történt, az én családomban is van olyan akit érint. De nem az az evidens hogy ha hitelt veszünk fel azt vissza is fizetjük az összes költségével együtt?

2013. dec. 17. 08:47
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:

"Lakáshitelnél amig nincs kifizetve a hitel addig a lakás a bank nevén van."

Figyelj... szerintem hagyd a témát. Még nem láttál hitellel terhelt lakásról tulajdoni lapot, ugye? Még nem láttál lakáshitel-szerződést, ugye? :( Mondd, miért beszélsz bele olyan témába, amihez nem értesz?

Nem. A lakás a tulajdonosa nevén van. És nem, nem a bank a tulajdonos, hanem az adós, ha már hitelről beszélünk. A banknak nincs a tulajdonában semmi...

2013. dec. 18. 19:15
 32/45 anonim ***** válasza:
Ha nem fizet akkor is megy lapátra. Lehet neked nagy öneröd volt. De aki egyazegyben hitelre veszi, másnap földobja a bakancsot, nemhiszem hogy nyugodtan örökli a házat a gyereke és kész. Az adósság meg elfelejtve.
2013. dec. 18. 19:25
 33/45 anonim ***** válasza:

"nemhiszem hogy nyugodtan örökli a házat a gyereke és kész. Az adósság meg elfelejtve."

És ezt ki mondta? Persze, hogy nem...

2013. dec. 18. 20:01
 34/45 anonim ***** válasza:

"Figyelj... szerintem hagyd a témát. Még nem láttál hitellel terhelt lakásról tulajdoni lapot, ugye? Még nem láttál lakáshitel-szerződést, ugye? :( Mondd, miért beszélsz bele olyan témába, amihez nem értesz?

Nem. A lakás a tulajdonosa nevén van. És nem, nem a bank a tulajdonos, hanem az adós, ha már hitelről beszélünk. A banknak nincs a tulajdonában semmi..."

Ebben igazad van. A tulajdoni lapon csak a hitel an feltüntetve a bank nevével, a tulajdonos a magánszemély. Maximum elildegenítést köthet ki a bank, amit csak jelzálogbank kérheti ma Magyarországon.

2013. dec. 18. 20:34
 35/45 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Minden bank kérhet jelzálog jogot, sőt kérnek is.
2013. dec. 18. 20:38
 36/45 anonim ***** válasza:

Egy újabb válaszoló: "Minden bank kérhet jelzálog jogot, sőt kérnek is."

És ki mondta, hogy nem?

2013. dec. 18. 20:50
 37/45 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Te írtad: "Csak jelzálogbank". Van olyan, ami nem az?:)
2013. dec. 18. 20:51
 38/45 anonim ***** válasza:
Persze. És én az elidegenítési tilalomra írtam, hogy csak jelzálogbank kérheti. Két jelzálogbankot ismerek ma Mo-n. Egyik az FHB Jelzálogbank, a másik az OTP Jelzálogbank.
2013. dec. 18. 20:57
 39/45 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Jaaa ok értem.
2013. dec. 18. 21:32
 40/45 Fehér Nándor ***** válasza:

A hitelsikerek portál szerint a világ úgy tűnik kezd visszaállni a rendes kerékvágásba: újabb kölcsönszerződést ítélt semmisnek a bíróság.

ERSTE Bank

Hpt 213.§ (1) bekezdés a,b,d,e, pontokban

2013. dec. 22. 20:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!