Lefoglalhatják-e az automat tartozásom fejében ha hitelre vettem az autót és még nincs teljesen kifizetve és elárverezhetik-e? Biztos választ kérek
Ez attól függ, hogy átszállt-e már a tulajdonjog, vagy az eladó fenntartotta a tulajdonjogot a teljes vételár kiegyenlítéséig.
Ha már te vagy a tulajdonosa, akkor lefoglalhatják.
A készfizető kezesség lényege az, hogy bármelyiküktől lehet a tartozást követelni. Az adóstól is, meg a kezestől is. Nyilván attól fogják, akitől behajtható.
Ja, az is hülye, aki elmegy kezesnek.
Na és ha nem tudnak hova értesítést küldeni?
Az elévülést egy végrehajtási cselekmény megszakítja, utána újra kezdődik. Végrehajtási cselekmény lehet az, hogy felszólítást küldenek neked, vagy csak az, hogy az APEHtől érdeklődnek, van-e már valami foglalható vagyonod.
Magánszemély lehet olyan trehány, hogy hagyja elévülni a követeléseidet, de bankok meg hasonlók sosem. Külön jogi osztályaik vannak, akik csak ezzel foglalkoznak.
Fent emlitettem hogy nem tudnak hol érdeklődni utánam és nem is érdeklődnek egy banki dolgozó utánam nézett és már 4 év 3 hónapja nem küldtek semmit mert nincs hová ezt ő mondta. Az apeh nem foglalkozik vele mivel a hitel nem csalással hanem jogi keretek közt lett felvéve minden törvényes úton történt ezt is mondta. Azért vagyok ilyen még hajlandóságot sem mutattam a törlesztés iránt,mert súlyos műtéten estem át a melóm elvesztettem és 38 napig nem tudtam fizetni, kapásból elvették az autómat.38 nap alatt jött két levél és a negyvenkettedik napon személyesen csengettek és vitték a kocsit.
ha ők igy én úgy!
Ez rendben van, én csak azt mondom, hogy én a helyedben nem bizakodnék abban, hogy elévül a követelés.
Pl. nem kell, hogy átvedd a felszólításokat, az a szabály, hogy kétszeri szabályosan megkísérelt kézbesítés esetén kézbesítettnek kell tekinteni a levelet (ezért nem lehet azzal se trükközni, hogyha nem veszed át). Meg van hirdetményi kézbesítés is ismeretlen címnél, hogy kifüggesztik a bíróságon a felszólítást, aztán az már a te bajod ha nem olvasod el. Az Apeh-től meg érdeklődhet a végrehajtó a jövedelmedről, akkor is, ha nincs csalás a dologban.
Szóval ezer és egy módja van annak, hogy megszakítsák az elévülést, ha akarják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!