Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Érdemes-e volt lakáskasszát...

Zsolt900613 kérdése:

Érdemes-e volt lakáskasszát kötnöm a fundamentánál?

Figyelt kérdés
Fundamenta Lakáskasszát kötöttem 20 000 forint a havi megtakarításom erre jön rá az állami támogatás+betéti kamat 4év 1 hónapra kötöttem.Amit most látok a fundamenta honlapján: Havi megtakarítás (20 000) + állami támogatás (321 000) + betéti kamat (6,19%) + lakáscélú kölcsön (1 918 157) = szerződéses összeg (3 220 000). Ha lejár a futam idő és fel akarok venni lakás célú kölcsönt, erre a saját befizetési összegre (980 000) még pluszba akkor nekem kötelező lenne az én esetemben felvenni az (1 918 157. -ft-ot) vagy ennek az összegnek egy részét is felvehetem?

2013. ápr. 5. 01:31
 1/6 anonim ***** válasza:

Majdnem mindent jól írtál, de a betéti kamat csak 1%, nem 6,19%, de a többi stimmel:)

A hitelrész opcionális. Nem vagy köteles felvenni, illetve a maximálisan felajánlott helyett kevesebbet is kérhetsz.

2013. ápr. 5. 08:25
 2/6 Felülmúlhatatlan ***** válasza:

Azt gondolom, hogy LTP (lakáskassza) megtakarítás tekintetében lehetett volna pillanatnyilag jobb választásod is, de alapvetően a leírt termék nem rossz, főleg, ha már megvan...

Nem kötelező felvenned a teljes hitelösszeget...

2013. ápr. 5. 11:36
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen !
2013. ápr. 5. 12:38
 4/6 A kérdező kommentje:
Annyi lenne még hogy amit önerőből gyűjtök és a futamidő lejártával kapott összegyűlt pénz(980 000 ft), ezt az összeget költhetem más célokra is attól független hogy én felvettem mellé a lakás célú kölcsönt? Mert azt értem, hogy a lakás célú kölcsönt azt csak lakás célra költhetem, csak az nem világos hogy az önerőből összegyűlt pénzt is köteles vagyok lakás célra költeni ?
2013. ápr. 5. 12:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Az állam a megtakarításra a 30%-ot csak akkor adja, ha lakáscélra költöd el, de így a teljes összeg nem 980.000Ft lesz 4 év múlva, hanem 1.301.000Ft.

Ha nem tudsz igazolni lakáscélt, a 980.000Ft-ot visszaigényelheted, de ennek túl sok értelme nincs, mert így csak minimális kamatot kapsz rá (1%-ot)

2013. ápr. 5. 15:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod !
2013. ápr. 5. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!