Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Leírná nekem valaki pontosan...

Leírná nekem valaki pontosan mire lehet felhasználni a fundamenta lakáskasszát? Meddig használhatom fel a pénzt, azaz meddig lehet a számlákkal igazolni, hogy lakás célra használtuk?

Figyelt kérdés

Volt egy 4 éves szerződés,az módosítva lett nagyobb összegre. Most ki szeretnénk venni a pénzt,de nem tudjuk hogy ilyenkor is kell igazolni,hogy lakáscélra ment-e?

Úgy tudjuk,ha nem arra akarjuk akkor nem jár az állami támogatás,de ha tudom igazoli a dolgokat akkor igen.

A kategóriákat olvastuk az oldalukon,de azok olyan tág fogalmak...Kijönnek ellenőrizni? Ha pl nekünk szobabútor kell és el tudjuk intézni,hogy konyhabútorról szóljon a számla?

2013. febr. 4. 19:49
 1/5 anonim ***** válasza:
A konyhabútoros számla jó, nem fogják leellenőrizni. Az állami támogatást meg jól érted.
2013. febr. 4. 20:06
 2/5 anonim ***** válasza:

A 2009 előtti szerződéseknél, ha meghaladja a megtakarítási idő a 8 évet, akkor nem kell lakáscélt igazolni, de csak a megtakarítási részre. Ha a hitelrészt is szeretnétek, akkor már előírás a lakáscél. Minden más esetben kell lakáscélt igazolni.

Az a fontos, hogy a számlákon bútor esetében ott legyen, hogy "BEÉPÍTETT".

Nem mennek ellenőrizni, ha számlával igazolod a lakáscélt.

2013. febr. 5. 11:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Bármi lehet lakáscélú felhasználás, a lényeg, hogy lakóingatlanra költsd, számlával igazold és a lakás szerves része, vagyis beépített legyen! Arra ne vegyél mérget, hogy nem mennek ki ellenőrizni, mert előfordult már, de elég jó fejek, nem szokott gond lenni, csak ha valaki nagyot sumákol.
2013. febr. 5. 13:46
 4/5 A kérdező kommentje:
Tehát ha pl egy gardróbot veszünk vagy épp csináltatunk de nem úgy,hogy jönnek és beépítik hanem csak ott van a szobában vagy valahol az nem gáz? Csak a számlán legyen rajt a beépíthető? Legalábbis valahogy így volt megfogalmazma ott amit találtam erről.És ha nem gardrób hanem komód?
2013. febr. 5. 17:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha a bolt ráírja neked a számlára, hogy beépített szekrény, akkor a funda befogadja. De ha véletlenül megnézik, azért ne egy komódot lássanak már ott!
2013. febr. 5. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!