Most akkor az utcára kerülünk?

Menj be személyesen a bankba, és kérdezz rá. Gondolom ha a törlesztést fizetitek rendesen,. akkor csak ezért nem árverezik el a házat. A banknak sem érdeke, hogy elvegye a házatokat, neki az a jó, ha végig fizetitek a törlesztést. És ha látja, hogy nem szarod le, akkor normálisan fognak hozzád állni.
Nem gondolom, hogy egy életbiztosítás miatt utcára kerülnétek.

Én úgy tudom, nem kötelezhet más szolgáltatás igénybevételére, ezek kapcsolása ugyanis törvénytelen.
Ha a banki hiteletek biztosítéka a ház, akkor mi értelme életbiztosításnak? Halálesetre ott lenne maga az ingatlan fedezetnek, logikátlan is a követelésük. A lakásbiztosítás más helyzet, hiszen magát a hitelfedezetet védi.
Szerintem kérdezzetek meg egy ügyvédet erről, nekem ez nem tiszta...

Neked valószínűleg befektetéssel (biztosítással) kombinált hiteled van, ami azt jelenti, hogy a biztosítóhoz fizeted a tőkét, a banknak pedig csak a kamatokat fizeted.
Ilyen esetben azért mondják fel a kölcsönszerződést, ha elmaradsz a biztosító felé fizetendő díjakkal (ez nem életbiztosítás, hanem tőkegyűjtés) mert Te gyakorlatilag most nem fizeted a tőketartozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!