Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan tudnék ebből kikeveredni?

Hogyan tudnék ebből kikeveredni?

Figyelt kérdés
5 és fél évet kell még az autómat fizetni. Havi 36 ezer + negyedévente a kamatkülönbözet, ami most 78 ezer volt. Úgy érzem nem bírom tovább. Kértem fizetési könnyìtést, elutasították a kérelmem. Ha csak a havi 36 -ot fizetném az oké lenne. Ettől a 78 ezertől teljesen kiborultam. Ha tudsz megoldást, kérlek írd meg.
2013. jan. 18. 21:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Szabadulj meg az autótól. Nincs mese. Ha tényleg ki akarsz törni ebből az adósságcsapdából, akkor azért mindent meg kell tenned.

Vállalj másodállást, aminek a bevételeit csak a hiteltörlesztésre fordítsd. Vállalj el bármit, amitől pénzhez juthatsz (munka útján. Nem kétes befektetésekre gondolok.).

2013. jan. 18. 21:56
 2/13 tetro ***** válasza:
Add el az autót, fizesd be a maradék tőke tartozást belőle, és ennyi.
2013. jan. 18. 21:58
 3/13 A kérdező kommentje:
Nem ilyen egyszerű. Ha eladnám az autót,akkor is maradna kb 2 milkó tartozásom és nem lenne autóm.
2013. jan. 18. 22:01
 4/13 anonim ***** válasza:

Igen, de még mindig ez a legjobb arra, hogy megszabadulj a tartozásodtól, nem?

Oké, elkövettél egy hibát, de most már te is a legjobbat akarod belőle kihozni, nemde?

2013. jan. 18. 22:07
 5/13 tetro ***** válasza:
Az autód jelenleg két millióval ér kevesebbet, mint a tőke tartozás? :() Milyen autó az, mennyi idős, és mennyiért vetted, és mennyi hitellel?
2013. jan. 18. 22:48
 6/13 anonim ***** válasza:

Sajnos nem te vagy az egyetlen, aki így járt, még sokan vannak ebben az országban...mondjuk eladni az autót, és még 2 millát fizetni rá utána a banknak, nem a legjobb üzlet neked. Szerintem.

Főleg, hogy a használt autó piac is beállt, nagyon nagy a túlkínálat.

Másodállás lehet az egyetlen kiút, ha havi 20 ezerért találsz valamit,akkor meg van a kamat különbözet.

A kockázatos befektetéseket meg szerintem is kerüld.

2013. jan. 19. 00:03
 7/13 anonim ***** válasza:

Az a legjobb megoldás, ha eladod, találhatsz olyan "balekot" aki 0 ft-ért átveszi hitelátvállalással, akkor ki vagy 0-ázva. Ha eladod (nem hitelátvállalással, hanem fix összegért, akkor tudod fizetni tovább a fennmaradó 2 millió forintot, mert nem kell autót fenn tartanod, nem kell tankolnod, nem kell rá költened, az a pénz megmarad, vagyis mehet a hitelre. Szarul hangzik, de ez van.

Van még egy durvább megoldás, bár azt nem javaslom. Nálunk apósomnak volt egy hiteles autója, 2008-ban vette, ilyen ingyen elhozod, aztán majd fizeted féle kocsi, akkor kellett volna 4 m ftot fizetni. Be lett fizetve kb 5 részlet (max 100000 ft), aztán nem fizette, de 2009-ben össze is törte a kocsit egy balesetben. Totálkárosként eladta vasnak 50000 ft-ért, a banknak meg nem lett lejelentve, hogy összetörte, mert akkor egy összegben ki kellett volna fizetnie az akkor már 6 m ft tartozást. Azóta sem fizeti, egy darabíg kapta a leveleket, hogy fizesse, behajtók is jöttek, de nem vitték el semmi értéket, mert nem volt otthon semmi kb., azóta is áll ez az egész, 4 éve. Mai árfolyamon 10 m felett van bőven a tartozása. (Meg a házra is hitele van, meg sok mindenre, úgy hogy még a fizetéséből sem tudják levonni, mert minimálbért kap, a többit kézbe.)

Én nem tudnám egyébként, hogy mit csinálnék a helyedben, nagyon jó döntés nincs, inkább meg kell gondolni, hogy mit tartasz, olyan kocsid legyen, ami a fizetésedhez képest fenn tudsz tartani, nem kell a szomszédoknak villogni. (Simán fenntarthatnék milliós autót is, 300 körül keresek, mégis egy 200000 ftos kocsival mászkálok, és meg vagyok vele elégedve.)

2013. jan. 19. 10:54
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Hát, az apósodhoz képest én tök jó hejzetben vagyok. Remélem azért tudod, hogy ha az apósod meghal, a gyerekei öröklik az adósságát. Még jó, hogy ilyen jól keresel.
2013. jan. 19. 12:27
 9/13 anonim ***** válasza:
Sajnos nem nagyon van kiút. :( Csak az,ha fizeted tovább, vagy találsz egy balekot,aki 0ft-ért átveszi. Azt,hogy visszaadd a banknak nem javaslom. Annál nagyobb hülyeség nem is lenne. Gondolom belefizettél már az évek alatt sok pénzt,ha még maradna rajt 2millió,akkor fizethetnéd azt és kocsid sem lenne. Aki ezt javasolja,az látszik,hogy nincs ebben a szituban és nem gondolja át. A bankkal nem próbáltál szerződést módosítani? Egyébként van egy ismerősöm,akik nem fizették a részleteket,mert nem tudták. Már ott tartottak,hogy elviszik a kocsit a behajtók,amikor a bank felajánlott nekik egy kedvezőbb fizetési lehetőséget. Azt nem tudom melyik bank volt.
2013. jan. 20. 18:42
 10/13 anonim ***** válasza:
49%

Utolsó: Ez fájt, hogy szerinted még nem volt ilyen helyzetben, aki a kocsitól való megszabadulást javasolja.

Sokkal hamarabb fizettem vissza a bedőlés felé haladó autóhitelt a kocsitól való megszabadulás után, mert a kocsira éves szinten rengeteg pénz ment el, nem csak benzinről beszélek, ti is tudjátok mennyi más kiadással jár még. Azt a pénzt mind a hitel visszafizetésére fordíthattam és sokkal hamarabb kikecmeregtem belőle.

Most arra építek tőkét, hogy saját erőből vehessek egy autót, hitel nélkül. Ez a legtisztább megoldás. Lehet, hogy nem szalonból lesz, meg 0-2 éves helyett 6-8 éves lesz, de teljesen a sajátom lesz. A kérdező kocsija jelenleg nem a sajátja, mert hitellel van terhelve.

2013. jan. 20. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!