Hogyan tudnék ebből kikeveredni?
Szabadulj meg az autótól. Nincs mese. Ha tényleg ki akarsz törni ebből az adósságcsapdából, akkor azért mindent meg kell tenned.
Vállalj másodállást, aminek a bevételeit csak a hiteltörlesztésre fordítsd. Vállalj el bármit, amitől pénzhez juthatsz (munka útján. Nem kétes befektetésekre gondolok.).
Igen, de még mindig ez a legjobb arra, hogy megszabadulj a tartozásodtól, nem?
Oké, elkövettél egy hibát, de most már te is a legjobbat akarod belőle kihozni, nemde?
Sajnos nem te vagy az egyetlen, aki így járt, még sokan vannak ebben az országban...mondjuk eladni az autót, és még 2 millát fizetni rá utána a banknak, nem a legjobb üzlet neked. Szerintem.
Főleg, hogy a használt autó piac is beállt, nagyon nagy a túlkínálat.
Másodállás lehet az egyetlen kiút, ha havi 20 ezerért találsz valamit,akkor meg van a kamat különbözet.
A kockázatos befektetéseket meg szerintem is kerüld.
Az a legjobb megoldás, ha eladod, találhatsz olyan "balekot" aki 0 ft-ért átveszi hitelátvállalással, akkor ki vagy 0-ázva. Ha eladod (nem hitelátvállalással, hanem fix összegért, akkor tudod fizetni tovább a fennmaradó 2 millió forintot, mert nem kell autót fenn tartanod, nem kell tankolnod, nem kell rá költened, az a pénz megmarad, vagyis mehet a hitelre. Szarul hangzik, de ez van.
Van még egy durvább megoldás, bár azt nem javaslom. Nálunk apósomnak volt egy hiteles autója, 2008-ban vette, ilyen ingyen elhozod, aztán majd fizeted féle kocsi, akkor kellett volna 4 m ftot fizetni. Be lett fizetve kb 5 részlet (max 100000 ft), aztán nem fizette, de 2009-ben össze is törte a kocsit egy balesetben. Totálkárosként eladta vasnak 50000 ft-ért, a banknak meg nem lett lejelentve, hogy összetörte, mert akkor egy összegben ki kellett volna fizetnie az akkor már 6 m ft tartozást. Azóta sem fizeti, egy darabíg kapta a leveleket, hogy fizesse, behajtók is jöttek, de nem vitték el semmi értéket, mert nem volt otthon semmi kb., azóta is áll ez az egész, 4 éve. Mai árfolyamon 10 m felett van bőven a tartozása. (Meg a házra is hitele van, meg sok mindenre, úgy hogy még a fizetéséből sem tudják levonni, mert minimálbért kap, a többit kézbe.)
Én nem tudnám egyébként, hogy mit csinálnék a helyedben, nagyon jó döntés nincs, inkább meg kell gondolni, hogy mit tartasz, olyan kocsid legyen, ami a fizetésedhez képest fenn tudsz tartani, nem kell a szomszédoknak villogni. (Simán fenntarthatnék milliós autót is, 300 körül keresek, mégis egy 200000 ftos kocsival mászkálok, és meg vagyok vele elégedve.)
Utolsó: Ez fájt, hogy szerinted még nem volt ilyen helyzetben, aki a kocsitól való megszabadulást javasolja.
Sokkal hamarabb fizettem vissza a bedőlés felé haladó autóhitelt a kocsitól való megszabadulás után, mert a kocsira éves szinten rengeteg pénz ment el, nem csak benzinről beszélek, ti is tudjátok mennyi más kiadással jár még. Azt a pénzt mind a hitel visszafizetésére fordíthattam és sokkal hamarabb kikecmeregtem belőle.
Most arra építek tőkét, hogy saját erőből vehessek egy autót, hitel nélkül. Ez a legtisztább megoldás. Lehet, hogy nem szalonból lesz, meg 0-2 éves helyett 6-8 éves lesz, de teljesen a sajátom lesz. A kérdező kocsija jelenleg nem a sajátja, mert hitellel van terhelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!